Kaynaşlı bir önemli organizasyona daha ev sahipliği yaptı. Türkiye Ralli Kros Şampiyonası 1. ayak yarışlarında  Kaynaşlı ilçesindeki ralli kros pistinde düzenlendi. Farklı illerden 8 aracın katıldığı yarışlar sonucunda "Kategori 2"de Kerem Orak birinci, Halid Avdagiç ikinci, Tan Uydaş ise üçüncü oldu.  "Kategori 3"te ise Sinan Saatçi birinciliği elde ederken, Erkan Güral ikinci, Yavuzhan Cabbaroğlu da üçüncü sırada yer aldı.

“AVRUPA STANDARTLARINA UYGUN BİR PİST”

Eskişehir Otomobil Sporları Kulübü (ESOK) Başkanı Nevzat Aslan, gazetecilere yaptığı açıklamada, yarışların düzenlendiği parkurun Avrupa standartlarında yapıldığını vurguladı. 

Aslan, “Bu alan, Düzce Valiliği ve özellikle Kaynaşlı Belediyesi tarafından ortaklaşa yapıldı. Türkiye'de yerleşik alanda yapılan ve 1450 metre uzunluğunda Avrupa standartlarına uygun bir pist imal edildi. Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu olarak, biz de bu yapılan pistte Türkiye Ralli Şampiyonası'nın 1. yarışını gerçekleştiriyoruz. Yarışlarda farklı kategorilerde 8 araç yer alıyor. İstanbul, Antalya, Ankara ve Eskişehir illerinden yarışmacılarımız var. Kaynaşlı'da artık Türkiye standartlarımızda ralli kros pistimiz var. Bunun da testini bugünkü yarışlarda çok güzel bir şekilde yaptık." dedi.

“OTOMOBİL SPORLARI MERKEZİ HALİNE GELDİ”            

Eskişehir Otomobil Sporları Kulübü (ESOK) olarak son iki yıldır ilçede bulunan Topuk Yaylası güzergahında Türkiye Tırmanma Şampiyonası'nı gerçekleştirdiklerini anımsatan Aslan, şöyle konuştu: "Bu yıl, buradaki pistle birlikte ralli kros yarışları düzenleniyor. Düzce ve Kaynaşlı otomobil sporları merkezi haline gelmiştir. Bundan sonra yıl içerisindeki diğer branşlarda da bu perçinlenecek."  

Haber; C. ÜSTÜNER