12 Kasım Depremi’nin 18. yıldönümünde Düzce Belediyesi Meydanı’nda farkındalık amacıyla etkinlikler düzenlendi. Düzce Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, AFAD, Düzce Üniversitesi, UMKE, 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğü, Kızılay, Düzce Arama Kurtarma Derneği, Ulusal Keşif Arama Kurtarma Derneği (UKSAR Düzce), Düzce Safari Off-Road Kulübü, Düzce Otomobil Sporları ve Off-Road Derneği, Düzce Telsiz ve Radyo Amatörleri Derneği tarafından hazırlanan stantlar gün boyunca vatandaşlar tarafından ziyaret edildi. Stant görevlileri hem olası afetlerdeki çalışmalar hem de alınması gereken önlemler konusunda ziyaretçileri bilgilendirdi.

Programa Vali Yardımcısı Hasan Ruhi Yaylacı ve Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay da katıldı. Yaylacı ve Ay stantları tek tek gezerek kurum ve kuruluşların faaliyetlerı hakkında bilgiler aldı.





“Devletimiz her türlü tedbiri alıyor”
Stantları gezmesinin ardından konuşan Düzce Vali Yardımcısı Hasan Ruhi Yaylacı, alanda dünyanın en ileri kurtarma aletlerinin olduğunu belirterek, “Gönüllü kuruluşları görüyoruz hatta lise öğrencilerini de gördük. Demek ki gençlerimizde de bu heyecan var, birliktelik var, bir şeyi yapabilmenin olgusu var. Yani böyle bir durumda kalınırsa kendilerine düşen görevi yerine getirmeye çalışan gençliğimiz var. Devletimiz de bu konuda her türlü tedbiri almak durumunda, zaten almaktadır. Bu konuda eğitim almış kişiler hazırdadır. Düzce Depremi’nde ölenlere Allah’tan rahmet diliyorum. İnşallah böyle depremleri görmeyiz. Gönül ister ki hiçbir vatandaşımız ölmesin. Hepsi sağlıklı, rahat bir şekilde yaşasınlar.” diye konuştu.

“Belediye olarak depreme dayanıklı binalar yapıyoruz”
Bu işin öncülüğünü Düzce Belediyesi olarak yaptıklarını kaydeden Başkan Ay, şöyle konuştu:
“Bugün bütün ekip burada. Halkımızı bilinçlendirmek için hem belediyemiz, hem AFAD hem gönüllü ekipler hep birlikte toplandık. İyi bir organize olundu. Biz belediye olarak bu işin öncülüğünü yapıyoruz. 710 kişinin vefat ettiği bu deprem sonrası ders çıkararak bir sonraki olacak depremler için hazırlıklı olmalıyız. O yüzden çalışıyoruz. Ekiplerimiz koordinasyonlu bir şekilde haberleşiyorlar, bir araya geliyorlar. Bugün de burada bir aradayız. Bizler de belediye olarak depreme dayanıklı binalar yapıyoruz. Denetimlerimiz sürüyor. Bundan sonraki depremlere karşı hazırlığımızı hızlı bir şekilde yapıyoruz.”

“Düzce ve herhangi bir yerde deprem olsa bizim ekiplerimiz hazır”
Son olarak meydanda kurulan stantlara ilişkin bilgilendirmede bulunan Başkan Ay, “Araçlarımız çok yönlü araçlar. Olaylara karşı, kurtarmaya karşı kamera sistemleri, kurtarma aletleri hepsini inceledik. Hepsi dünya standartlarında aletlerimiz. Artık depremden kazmayla kürekle değil de tamamen profesyonel kurtarma ekiplerimiz var.  Şu anda Düzce ve herhangi bir yerde deprem olsa bizim ekiplerimiz hazır. Onları inceledik.” dedi.





Haber: Ö. YILMAZ