Düzce’de yaşanan sel felaketi ardından oluşturulan heyet Düzce’ye geldi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu başkanlığında oluşturulan heyette, Sakarya Milletvekilleri Çiğdem Erdoğan Atabek ve Recep Uncuoğlu, Zonguldak Milletvekilleri Polat Türkmen, Ahmet Çolakoğlu ve Hamdi Uçar, Kocaeli Milletvekilleri Cemil Yaman, Mehmet Akif Yılmaz ve Emine Zeybek yer aldı.

Düzce Valiliği’nde gerçekleştirilen ziyaret ardından AK Parti İl Binası’na gelen heyet burada bir basın açıklaması düzenledi.



“‘Geçmiş olsun’ diyorum”


Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu tarafından düzenlenen açıklamada “Geçmiş olsun” dileklerini sundu ve şunları söyledi:

“Bugün AK Parti Genel Merkezi’mizin milletvekillerimizden oluşturduğu heyetimiz ile birlikte, Düzce'nin Perşembe günü geceden itibaren yaşamış olan doğal afet ile mücadelesinde Düzce Halkı’nın yanında olduğumuzu ifade etmek için burada bulunuyoruz. Öncelikle sözlerimin hemen başında tüm Düzcelilere ‘Geçmiş olsun’ diyorum.”



“Devletimizin tüm imkânları seferber edilmiş durumda”


Yürütülen çalışmalar hakkında bilgi veren Sarıeroğlu, sözlerine şu şekilde devam etti:

“Çok ağır bir imtihan, yoğun yağış sebebi ile yaşanan sel, heyelan ve su baskınları ile özellikle Akçakoca, Cumayeri ve Gölyaka ilçelerimizde 24 yerleşim noktamızda ciddi bir afet ile mücadele çalışması gerçekleştiriliyor. Tüm ekiplerimiz devletimizin tüm imkânları ile Düzce için şuan da seferber edilmiş durumda. İlk andan itibaren Düzce Milletvekilimiz Ayşe Keşir hanımefendi Düzce’mizdeydi. Dün Bakan Yardımcımız, AFAD Başkan Yardımcımız gün boyu Düzce’de çalışmaların koordinasyonunda görev yaptılar. Gece saatlerinde de İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu geldi. Çalışmaların koordinasyonuyla ilgili biz de bugün hem bölge dayanışması açısından hem de AK Parti olarak Düzcelilerle bir arada olup hem hasar tespit çalışmalarının hem de yapılan tüm alandaki çalışmaların koordinasyonunu incelemek raporlarımızda tutmak için burada bulunuyoruz.”  



“7 hemşerimizden henüz haber alınamadı”

Kayıp olduğu belirtilen 4’ü çocuk, 2’si kadın ve 1’i erkek 7 kişi hakkında da açıklamada bulunan Genel Başkan Yardımcısı Sarıeroğu, çalışmaların devam ettiğini belirterek şöyle konuştu:

“2 ekip halinde çalışmalarımızı yürüteceğiz. Bir ekibimiz Akçakoca’ya gidecek köylerimizi ve oradaki vatandaşlarımızı ziyaret edecek. Diğer ekibimiz de Cumayeri ilçemizi ziyaret edecek. Çalışmaların nasıl yürüdüğünü takip edecek. Gerek AFAD ekiplerimiz, gerek Sağlık Bakanlığı’mızın 112 Acil Sağlık Ekipleri, diğer taraftan Jandarmanın; Genel Kurmay Başkanlığı’nın helikopter desteği ile çok ciddi olarak arama kurtarma çalışmalarımız sürüyor. 212 vatandaşımız bulundukları yerleşim yerinden mahsur kaldıkları yerlerden kurtarıldılar. 135 vatandaşımıza şuada barınma imkânı sağlanmış durumda. Her iki ilçemizdeki pansiyonlarda okulların yatakhanelerinde geceyi geçirdiler. Diğer vatandaşlarımızda kendi yakınlarının yanında kalmayı tercih ettiler. Şuan da 7 Düzceli hemşerimizden henüz haber alınamamış durumda. Sabahın ilk saatlerinden itibaren tekrardan arama kurtarma çalışmaları başlamış durumda. İnsansız hava araçlarımızda bu arama kurtarma çalışmalarına destek oluyorlar. Helikopterlerimiz yine çalışmaları yürütüyorlar. Temennimiz inşallah 4’ü çocuk 2’si kadın ve 1’i erkek olmak üzere 7 vatandaşımıza sağ salim ulaşmamız. İnşallah can kaybı yaşamadan bu süreci sadece maddi hasarla tamamlamayı arzu ediyoruz.”



“Düzce'nin ve Düzceliler’in yanındayız”


Bütün yaraların en kısa zamanda sarılacağı yönünde açıklamalarda bulunan Sarıeroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da konuyu yakından takip ettiğini ifade etti ve şunları söyledi:

“Düzceli hemşerilerimiz şundan emin olsunlar. Devletimize Allah zeval vermesin. Çok güçlü bir ülkeyiz. Bütün yaralar inşallah en kısa zamanda sarılacak, tüm hasarlar en kısa zamanda telafi edilecek. Bugün itibari ile de hasar tespit çalışmalarımızda yine koordinasyon kurulu oluşturularak başlayacak. İnşallah Düzce’ye geçmiş olsun diyoruz. Biz büyük AK Parti Ailesi olarak her zaman Düzce'nin ve Düzceliler’in yanındayız. En kısa zamanda 7 kardeşimize ulaşalım ve hasar tespit çalışmalarını gerçekleştirip inşallah bunların telafisi ile ilgili olarak da hem vekillerimiz hem de bizlerde buraya gelen arkadaşlarımız ile birlikte süreçlerin çok yakın takipçisi olacağız. Sayın Cumhurbaşkanı’mız buradaki ziyaretlerimizle ilgili, zaten çok yakından takip ediyor. Sayın Bakan’ımızdan da bilgileri alıyorlar. İlde Vali’mizden alıyorlar. Bizlerde AK Parti olarak tespit ettiğimiz hususları Sayın Cumhurbaşkanı’mıza aktaracağız. Esmahanım Köyü’ne de inşallah en kısa zamanda ulaşılacak. Bugün bazı köylerimizde hala kapalı olan yerler vardı. Bunların tamamı bugün itibari açılmış olacak. Tekrardan ‘Geçmiş olsun’ diyorum.”



Genel Başkan Yardımcısı Sarıeroğlu, AFAD İl Binasında gerçekleştirilecek olan toplantıya katılmak üzere buradan ayrıldı.

Haber: İ.İ.AYDOĞDU
Görüntü: A.KAÇAN