Kızılay’ın toplum liderlerini teşkilatlandırma projesi kapsamında verdiği eğitim seminerleri dizisinin din görevlilerine yönelik olarak yapılan bölümü geniş bir katılım ile Kızılay Düğün salonu’nda yapıldı.

 İstanbul’dan sonra Düzce’de başlayan eğitim çalışmalarının bugünkü ayağına, Vali Yardımcıları, Osman Demir, Kemal Kahraman, Erhan Türker, Düzce Müftüsü Alaaddin Gürpınar, Kızılay Genel Sekreteri Muzaffer Komit, İl Emniyet Müdürü Saim İşlek, İl Sağlık Müdürü Bahattin İlter, sivil toplum örgütleri temsilcileri ve çok sayıda din görevlisi katıldı.

Toplantıda bir konuşma yapan  Vali Yardımcısı Kemal Kahraman,  Doğal afetlerin insanlık tarihinden eski olduğunu dile  getirerek, afetlerden en az şekilde etkilenmek için afet öncesinde, afet esnasında ve sonrasında yapılması gerekenlerin bilinmesinin önemine dikkat çekti.

Doçent Doktor İsmail Karagöz ise afet zamanlarında din hizmetlerinin nasıl verilmesi gerektiğini ve İslam dininin bu konuda nasıl yaklaşımlar getirdiğini anlattı.

Toplantıda Funda Gülay  Ünal  afetlerde toplum liderlerinin nasıl görevler ve sorumluluklar üstlendikleri ile ilgili bilgiler verirken Kızılay Başdanışmanı Profesör Doktor Ahmet Mete Işıkara ise, depremden koruma bilinci ve din görevlilerinin eğitim çalışmalarını sürdürürken izleyeceği metodoloji konusunu irdeledi.