Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz, hemşehrilerinin sıkıntı ve taleplerini Türkiye Büyük Millet Meclisi oturumlarında gündeme taşımaya devam ediyor. Yaklaşık 6 ay önce Düzce’nin ilçelerini vuran sel ve heyelan afetlerinin ardından çiftçilere verilen sözlerin tutulmamasını eleştiren Milletvekili Yılmaz, yetkilileri göreve davet etti.
Düzceli esnaflardan sadece 55-60’ının kredi imkanından yararlandığını geri kalanına ise ne borç erteleme ne de kredi kullanma hakkı tanındığını belirten Yılmaz, mecliste söz aldığı konuşmasında şunları kaydetti:

“18 Temmuz tarihinde Düzce'nin Akçakoca, Cumayeri, Gümüşova ilçeleri başta olmak üzere birçok noktasında sel ve heyelan felaketi meydana gelmiştir. Bu felaketlerin neticesinde başta çiftçilerimiz olmak üzere bölgede faaliyet gösteren tüm esnafımız doğrudan etkilenmiştir. Felaketten sonra bölgeyi ziyaret eden bakanlarımız ve kurum amirleri çiftçilerimizin ve esnafımızın banka borçlarının ve tarım krediye olan borçlarının erteleneceği ve yeni kredi imkânlarının sağlanacağını ifade ettiler ancak geçen süre zarfında çiftçilerimizin tarım krediye ve Ziraat Bankası’na olan borçları ertelenmemiştir. Esnafımızdan sadece 55-60 kişiye kredi çıkartılmış, esnafımızın da kredi borçlarına yönelik bir girişim söz konusu olmamıştır. Buradan vatandaşa yardımcı olacağının sözünü veren yetkililere sesleniyorum: Sözünüzün gereğini yerine getirip bir an önce çiftçimiz ve esnafımızın borçlarını erteleyin.”