Afrika’da yaşanan açlık ve verilen yaşam savaşı tüm dünyanın olduğu gibi Düzce’nin de bir numaralı gündem maddesi olarak karşımıza çıkıyor. Bu konu ile ilgili özellikle Düzce İl Müftülüğü yoğun bir çalışma içerisinde. Bu yıl ramazan ayında komşuluk haklarını ön planda tutmayı amaçlayan Düzce Müftülüğü, Afrika’da yaşanan bu dramı da görmezden gelmemeye çalışıyor.

Başlatılan yardım kampanyaları ile Afrika’ya yardım çağrısında bulunan Diyanet İşleri Başkanlığı çalışmalar kapsamında dün Cuma namazı çıkışı bütün camilerde Afrika’da yaşanan açlık için para topladı.

Cuma namazı çıkışında hayır sever vatandaşlar tarafından Düzce’de bu yardımlara katkıda bulunulmaya çalışıldı. Ramazan ayı içerisinde bulunduğumuz şu günlerde hayır yapmanın sevabının yüksek olduğu bu günlerde Düzce’deki vatandaşlar da ne kadar hayırsever olduklarını gösterdiler.

Cuma namazının ardından Düzce il merkezinde toplam 139 bin 220 TL para toplandığı ve bu sayının içerisinde ilçe ve köylerin olmadığı öğrenildi. Afrika’ya yardımlar bununla da bitmiyor. Cep telefonlarına gelen mesajlarla da Afrika’ya yardım yapılması için insanlar teşvik ediliyor.
Gönderilecek bir mesajın yapılacak bir iftar olduğunun vurgusu yapılan mesajlarla da insanlara yardım çağrısı yapılıyor.

Haber; R. BAL