Afrika’da yaşanan açlık ile mücadelede Türkiye büyük bir yardım kampanyası başlattı. Sivil toplum kuruluşları hükümet ve vatandaşlar Afrika’ya yardım için adeta seferber oldular. Düzce’de camilerde açılan stantlarda kısacası her yerde Afrika için yardım kampanyaları başlatıldı. Afrika’da yaşanan felaket için Düzce’den de 21 Temmuz tarihinde bir heyet Afrika’ya giderek yardım kampanyasına katılan İHH Düzce Gönüllüsü Murat Kavaktan Afrika’da yaşanan dramı Öncü TV Ana Haber bültenine canlı telefon bağlantısı ile bağlanarak anlattı. Kavaktan Afrika’da şuanda bir dram yaşandığını ve insanların durumunun içler acısı olduğunu ifade etti.

Kavaktan kuraklıktan dolayı insanların her şeyini kaybettiğini ve akın akın Kenya’nın başkenti Nairobi’de kurulan çadır kentlere geldiğini belirtti. Afrika’ya 23 kişilik gazeteci grubu ve milletvekillerinin geldiğini belirten Kavaktan, “İnsanlar farklı birini gördüğünde gerçekten mutlu oluyorlar. Somali içerisinde de çalışmalarımız olacak. Düzce’den gelen yardımlar da İHH kanalı ile buraya ulaştırılıyor.” Şeklinde konuştu.

Daha sonra telefon hattına Afrika’da bulunan Düzce Milletvekili İbrahim Korkmaz geçti ve oradaki izlenimlerini anlattı. Korkmaz, sağlıkçılar ve Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bünyamin Dikici ile birlikte Kenya’ya indiklerini ve insanların dikkatini buraya çekmek içi çalıştıklarını ifade etti. Afrika’da olan biteni gözlemlemek için bölgeye gittiklerini ve Başbakan Erdoğan’ın da bölgeye geleceğini belirten Korkmaz, Başbakan’ın isteği doğrultusunda Afrika’dan ne zaman döneceğinin belli olacağını ifade etti.

Haber; R. BAL