Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Düzce'de gündemdeki konulara ilişkin basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Cam filminde çözüm önerisi Başbakan Yıldırım'a sunulacak
İlk olarak çok tartışılan cam filmi yasağı ile ilgili soruya cevap veren Bakan Özlü, bu konuda yürütülen çalışmaların Başbakan Binali Yıldırım'a sunulma aşamasına geldiğini anlattı.

Özlü, "Cam filmi konusunda İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu ile birlikte bir çalışma yaptık. Bizim heyetimiz, bizim grubumuz vardı, İçişleri Bakanlığı'nın mensupları vardı. Bu çalışma sonucunda bir karar, bir çözüm önerisi ortaya koyduk. Bu çözüm önerisini sayın başbakanımıza arz edeceğiz. Sayın başbakanımızın talimatları doğrultusunda cam filmi konusunu nihayetlendireceğiz. Başbakanımıza arz aşamasındayız."

"Ülkenin güvenliği için her türlü harekatı yapmaya hazırız"
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Her an başlayabilir." dediği ve bu doğrultuda sınırda tüm hazırlıkların tamamlandığı Afrin'e Harekâtı için ise şöyle konuştu:

"Bu konu enine-boyuna değerlendirildi. Türkiye kendi güvenliğini korumak için, kendi güvenliğini sağlamak için gereken her şeyi yapar. Bu çerçevede gerek Kuzey Irak olsun, gerek Suriye olsun yani sınırlarımızın güvenliği, ülkenin güvenliği için her türlü harekatı yapmaya hazırız."

Uçak kazası açıklaması: Teknik bir rapor hazırlanacak
Son olarak Isparta'nın Yalvaç ilçesinde Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na ait CASA tipi askeri uçağın düşmesi sonucu 2'si pilot biri tekniker olmak üzere üç askerin şehit olduğu kaza ile ilgili soru üzerine kısa bir açıklama yapan Bakan Faruk Özlü, şunları söyledi:

"Teknik bir rapor hazırlanacak. Bu teknik rapordan önce bir şey söylemek doğru olmaz. Çünkü konu teknik bir konu. Kaza mıdır başka bir şey midir. Teknik elemanlar çalışacaklar. Onların raporlarından sonra bir şey söylenir."

Haber: C. ÜSTÜNER