Zeytin Dalı Harekatı’na katılan askerlere bir moral desteği de Cumayeri Pakmaya Nimet Pısak İlkokulu öğrencilerinden geldi... Geçtiğimiz haftalarda Afrin'de terörle mücadele eden Mehmetçikler'e ulaştırılmak üzere yazdıkları mektupları Jandarma Genel Komutanlığı'na gönderen ilkokul 3. sınıf öğrencileri, asker ağabeylerinden gelen cevaplarla büyük mutluluk yaşadı.

Mektupları okuyan askerler tarafından kaleme alınan 13 mektup, Cumayeri Pakmaya Nimet Pısak İlkokulu'na ulaştı.

Ülkemizin sınır güvenliği için hem Suriye'nin Afrin bölgesinde hem de Türkiye sınırında operasyonlara katılan Mehmetçikler, küçük kardeşlerine gönderdikleri mektuplarda zarfa fotoğraflarını da koyarak bir de süpriz yaptı. Ayrıca hatıra amacıyla gönderdikleri armalarla da öğrencilerin mutluluğuna mutluluk kattı.



Öğrencilerin mektup mutluluğu
Asker ağabeylerine moral ve motivasyon sağlamak için yazdıkları mektupların karşılıksız kalmaması ile sevince boğulan öğrenciler duygularını Öncü Haber mikrofonuna anlattı.

Cumayeri Pakmaya Nimet Pısak İlkokulu 3. sınıf öğrencisi Kerem Lokman Fiş, asker ağabeyinin yazdıkları ile çok mutlu olduğunu belirterek, "Hediye olarak arma göndermiş, bir de fotoğraf. Arkasında da ‘Sevgili kardeşim Kerem’e sevgilerimle’ yazıyor." dedi.



"Yüreği güzel kardeşim Umut..."
Türkiye ve şehit asker ağabeyleri ile ilgili duygularını yazdığını ifade eden Öğrenci Umut Ömer Yıldız ise kendisine gelen cevapta, "Yüreği güzel kardeşim Umut, yazdığın mektuptan çok etkilendi. Duygu ve düşüncelerin için sana minnettarım. Satırlara sığmayan vatan sevginle gurur duyuyorum. Bizler, sizler olduğunuz için güçlüyüz. Arkadaşımızla bıraktığımız kocaman yürekli al bayrağın gölgesindeyiz. Şırnak Güçlü Konak İlçe Jandarma Komutanlığından kucak dolusu sevgilerimi iletiyorum ve gözlerinizden öpüyorum." ifadelerinin yer aldığını söyledi.

Kaleme aldığı mektupta asker ağabeylerine mektubu kendisinin götürmek istediğini yazdığını söyleyen Yağmur Zülal Topal da "Onları çok sevdiğimi de söyledim." dedi.



"Bana henüz mektup gelmedi ama arkadaşlarıma geldiği için mutlu oldum"
Kendisine henüz mektup ulaşmamasına karşılık arkadaşlarına gelen cevaplarla mutlu olan bir öğrenci ise "Ben onlara dua ettiğimizi, her zaman destek verdiğimizi, onları çok sevdiğimizi ve onlar gibi insanların bu milleti koruyacağını söylemiştim. Ama bana cevap gelmedi. Galiba daha mektup gitmedi. Arkadaşlarıma geldiği için onlar mutlu oldu, ben de onlara geldiği için mutlu oldum." sözleri ile duygularını dile getirdi.

Öğrenciler, gelen mektuplardan bazıları ise şöyle:



 "Mektuplarınızı okurken sesinizi duyar gibi olduk"
"Sevgili kardeşim Rana Betül en harbi duygularımla gözlerinden öpüyorum ve hasretle kucaklıyorum. Bizler burada çok iyiyiz bugün aldığımız mektuplarınız kalbimizi ısıttı. Biz sizleri görmesek de sizinle sevgide birleşenleriz. Asker ağabeylerinizin sizden istediği çalışıp çalışkan bir öğrenci olmanız öğretmenleri seven ve onlara saygılı olan birer öğrenci olmanızdır. Sevgi dolu yüzleriniz hiç solmasın üzülmesin. Mektuplarınızı okurken sesinizi duyar gibi olduk. Şehitlerimizin hiç birini tanımıyorum deme unutma kardeşim biz onları tanımasak da onlar bizi biliyor ve bizim onları sevdiğimiz kadar onlarda bizi seviyor. Biz burada olduğumuz süreçte hiçbir düşman devleti, devletimizi milletimizi rahatsız etmeyecek sizler için, milletimiz için her türlü bedeli ödemeye hazırız. Kendinize çok çok iyi bakınız."



"Sevgili Yüsranur, ben Hamza Gürbüz Uzman Çavuşum. Göndermiş olduğun mektubu aldık. Bizlere mektup yazdığın için çok teşekkür ederiz. Ben ve arkadaşlarım çok mutlu olduk. Sizin gibi vatanını seven arkadaşlarımız olduğu sürece birliğimiz, beraberliğimiz bozulmaz. Siz bize dualarınızı esirgemeyin. Derslerinizde başarılar dileriz."



Haber: C. ÜSTÜNER