Düzce Valiliği’nde bugün duygu dolu anlar yaşandı. Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı’yı makamında ziyaret eden Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü himayesindeki Çocuk Hakları Komitesi ve Sevgi Evleri’nde kalan çocuklar “Bir Dua Bir Dilek” projesi adı altında yazdıkları duygu yüklü mektupları Afrin’e gönderilmek üzere teslim etti.

Çocukların yazdığı mektuplar ve çizdikleri resimler Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Zeki Yıldırım ve çocuklar tarafından Vali Dr. Dağlı’ya sunuldu.

“Sizleri ve ailelerinizi alınlarınızdan öpüyoruz”
Törende çocuklar tarafından yazılan bir mektupta şu ifadelere yer verildi:

 “Sevgili kahraman askerlerimiz. Kelimeler yetmez ya bazen anlatmaya sayfalarca yazabilirim siz kahramanlarımıza ama önemli olan yürekten hissetmek ya bazı şeyleri, tek yürek tek ses olabilmek ya Türk Halkı olarak öyleyiz işte. Dualarımızla her an, her saniye dillerimizde, evlerimizdesiniz. Ne demiş Mehmet Akif  ‘Arkadaş! yurduma alçaklara uğratma sakın. Siper et gövdeni dursun bu hayasızca akın…’ Anlı, şanlı mücadelelerle bu günlere gelmiş yüce ulusumuz her zaman mazlumun yanında oldu sayenizde olmaya devam da ediyor. Bu millet askerlerine her zaman minnettardır. Bende görevlerimi yerine getirerek, her gün yeni şeyler öğrenerek, çok çalışıp, çok okuyarak ülkeme yararlı bir evlat Mehmetçiğime layık bir fert olmak için çalışıyorum. Bu projeye öncülük eden isimlerden biri olarak askerlerimize mektuplarınızı ulaştıracağız dediğimizde arkadaşlarımızın gözündeki ışığı ve mutluluğu görseydiniz gurur duyardınız. İşte böyle temiz çocuklar, böyle yürekli askerler, böyle emektar anneler, böyle fedakar babalar varken her zaman dediğimiz gibi vatan sana canım feda. Yüce rabbim yar ve yardımcınız olsun. Sizleri ve ailelerinizi alınlarınızdan öpüyoruz. Allah’a emanet olun.”

“Bu, çocuklarımızın yüreklerinin büyüklüğü gösteriyor”
Okunan mektubun ardından konuşan Dağlı, şunları kaydetti:

“Koruma altındaki çocuklarımız, Çocuk Hakları Komitemiz ile birlikte akıllarına böyle bir şey gelmiş ve böyle güzel bir düşünceyi fiiliyata geçirmek istemişler ve mektup yazarak oradaki askerlerimize duygu ve düşüncelerini aktarmak istemişler kimileri mektup yazarak, okuma yazma bilmeyenler resim yapmak suretiyle duygularını ifade ediyorlar. Bu, çocuklarımızın yüreklerinin büyüklüğünü, sevgi ve sempatilerinin ne derece de büyük olduğunu gösteriyor. Çocuklarımıza çok teşekkür ediyoruz, sağlıklar diliyoruz.”

Haber: Ö. YILMAZ