Afyonkarahisar'daki cephanelik patlaması sonrasında Vali ile Genelkurmay Başkanı arasında yaşanan ve kamuoyunda tartışmalara neden olan hediye krizinin ardından, valiliklerde devlet büyüklerine hediye verme dönemi sona erdi. Zaman'ın haberine göre, Devlet büyüklerinin vilayeti ziyareti sırasında hediye verme törenine Ankara'dan yapılan uyarı üzerine son verildiği öğrenildi.

 

Afyonkarahisar'daki hediye töreni tepki çekmişti

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel Afyonkarahisar'da 5 Eylül'de meydana gelen ve 25 askerin şehit olduğu mühimmat patlamasıyla ilgili Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlası'nde incelemelerde bulunmuş ardından Vali İrfan Balkanlıoğlu'nu makamında ziyaret etmişti. Vali Balkanlıoğlu, ziyaret sırasında, Orgeneral Özel'e ziyaretinin anısına Afyon mermerinden yapılmış bir satranç takımı, el dokuması Bayat kilimi ve üzerinde Kurtuluş Savaşının simgelerinden olan Utku Anıtı figürünün bulunduğu plaket takdim etmişti. Valilik sitesinden yayınlanan ziyarete ilişkin resimler kamuoyunda büyük tepki almış ve tartışmalara neden olmuştu. TBMM Meclis Başkanı Cemil Çiçek, devlet büyüklerine vilayeti ziyaret sırasında hediye verilmesi işlemine son verilmesi gerektiğini söylemişti.

HABER:H.İŞCAN

 

Alınan karar sonrasında yarınYenikent Polis Karakolu'nun açılışı için Düzce'ye gelmesi beklenen İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in de valiliği ziyareti sırasında alışıla gelmiş hediye töreninin yapılıp yapılmayacağı merak ediliyor.