Milletvekili Osman Çakır, Belediye Başkanı İsmail Bayram, AK Parti İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu ve partililer dün akşam Ağa mahallesiniz ziyaret ettiler.Siyasilerin etrafını çeviren Ağa mahalleliler, sorunlarını iletmek için adeta birbirleriyle yarış ettiler.

 
Hararetli başlayan toplantıda mahallelileri sakinleştirmek ise AK Parti İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu’na kaldı. Kaşıkoğlu, mahallelileri sakinleştirmek için konuştu ve herkesin tet ek dinleneceğini, sorunları çözmek için Ağa mahallesine geldiklerini söyledi.
 

Belediye Başkanı İsmail Bayram’ın etrafını çeviren vatandaşlar özellikle yol ve alt yapı sorunlarını iletirken, seçimden önce verilen sözlerin tutulmadığı şeklinde de şikayetlerini dile getirdiler. Milletvekili Osman Çakır’a ise eğitim konusundaki sıkıntılar ve mahallede bulunan okulun yetersizliği anlatıldı.

Hep bir ağızdan şikayetlerini dile getirmeye çalışan mahalle sakinlerine seslenen İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu, yol, doğalgaz, elektrik, imar ve asayiş konularında sorunları bulunana mahallede, vali, emniyet müdürü ve milli eğitim müdürünün de katılacağı bir toplantı düzenleneceğine dair söz verdi.

 
Vatandaşlar özellikle seçimden önce verilen sözlerin tutulmadığı yönünde şikayetlerini dile getirirken, kimi yol kimi ise kanalizasyon sorunlarının hala çözülmediğinden dert yandı.
 
AK parti İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu, Ağa mahallesinin yıllardan beri çarpık yapılaşmanın mevcut olduğu bir mahalle olduğunu söyleyerek, sadece siyasiler değil vali ve diğer mülki amirlerle istişare yapılarak mahallenin sorunlarının çözüleceğini belirtti.

 

Kaşıkoğlu, “ Ağa mahallesinde eskiden gelen bir çarpık yapılaşma var. Alt gelir grubundaki vatandaşlarımız yaşadığı için ruhsat alma konusunda sıkıntı yaşamışlar. Ayrıca okul sorunu var, bugün sınıflarında 20-30 kişi olan okulların yanında baktığımızda burada 60 kişi bir sınıfta ders görüyor.Bugün burada mahalleli ile istişare yaptık. Son derece yararlı oldu. İlk başta biraz hararetli başladı ama sonra konuştuk anlaştık. AK Parti’ye sahip çıkıyor vatandaşlarımız ve sorunlarının çözümü noktasında umutlanıyorlar. Burada sadece siyasilerin değil, Milletvekilleri, Vali, emniyet müdürü ve milli eğitim müdürünün de çözeceği ciddi sorunlar var mesela ciddi asayiş sorunları var. Halkla sözleştik, hep birlikte toplanıp bir halk günü yapacağız. Burada yaşayan insanlar da her kes gibi aynı şartlarda insanca yaşamayı hak ediyor.” dedi.

Haber; H. İŞCAN