Geçtiğimiz günlerde Ağa Mahallesine bir ziyarette bulundunuz ve halk tarafından tepki ile karşılandınız.

Gerçekleşen bu tepki hakkında ne düşünüyorsunuz?

 

“Kaçak yapılaşmanın sonuçları bellidir”

Şimdi biz teşkilatımız ile AK Parti teşkilatımız ile zaman zaman bu şekilde geziler yapıyoruz. Ağa Köyü Mahallesine de bu şekilde bir ziyaret gerçekleştirdik. Orada yasal prosedürlerden kaynaklanan bazı sıkıntılar var. Biliyorsunuz kaçak yapılaşmanın sonuçları bellidir. Dolayısı ile bizim bu konularda yapabileceğimiz çok bir şey yok. Halkımız da kimi zaman yasal prosedürü bilmediği için ya da ihlal ettiği için ya da buna benzer sebepler nedeni ile buna benzer durumlara düşebiliyor. Bununla ilgilide çare aradığı için ve çareyi de bizlerde gördüğü için bir serzenişte bulunabiliyorlar. Tabi biz bunların hepsini bilerek, görerek hareket etmek zorundayız. Onun dışında bir sıkıntı yok. Yoksa mahallenin açılacak yolları ile ilgili bazı eksiklikleri vardı. Onlarla ilgili süreci zaten biz devam ettiriyorduk. Ve onlarla ilgili çalışmaları da hızlı bir şekilde başlattık. Onun dışında bizim mahallelerde yaptığımız hizmetler herkesin malumu.

“İmar ile ilgili yaşanan şahsi sorunlardır”

Ancak hızlı büyüyen gelişen sürekli yeni sokakların ilave olduğu bazı mahallelerimiz de hem alt yapı hizmetleri olsun hem üst yapıya ilişkin hizmetler olsun bunlar süreklilik arz ediyor. Dolayısı ile zaman zaman mahallenin iki sokağı daha oluşuyor böyle böyle büyüme ile birlikte eksiklikler ortaya çıkıyor. Bunlardan kaynaklanan çalışmalarımız vardı. Onları da yapıyoruz. Bu anlamda bizim karşılaştığımız başka bir sorun yok. Okulla ilgili bir sorun vardı. Bir ek bina yapılması gerekiyor. Bununla ilgili çalışmalarında başlayacağı ifade edildi. Dolayısı ile bizim karşılaştığımız bir sorun yok. Ben mahalleye her zaman gidiyorum toplantıdan sonrada gittim. İmar ile ilgili yaşanan şahsi sorunlar ortaya dökülünce onunla alakalı sorun yaşayanların canını acıttığı için doğal olarak serzenişleri oluyor. Yasal prosedür olduğu için bunlarla ilgili yapabileceğimiz bir şey yok.

Daha önce Haziran, Temmuz gibi terminale başlayacağız demiştiniz şu anda ne aşamadasınız?

 

Ay sonuna kadar projemiz bitmiş olacak

Ay sonuna kadar projemiz bitmiş olacak. Bu uygulama projesi tabi. Ondan sonra hemen ihaleye çıkacağız. Ve inşallah yaz dönemi içinde temel atacağız. Ben sizden daha çok istiyorum. Herkesten daha çok istiyorum. Önemli bir yatırım. Bir belediye başkanı olaraktan bunu yapıyor olmak çok önemli bir şey. Hangi açıdan bakarsanız bakın ben herkesten daha çok istiyorum temel atmayı.

Temmuz ayı içinde temel atma gerçekleşir mi?

 

“Yaz döneminde başlamayı planlıyoruz, bir aksama söz konusu değil”

Şimdi bize uygulama projesi haziran sonuna kadar gelecek. Bunu daha önce ihale etmiştik. Ondan sonra yapım ihalesi ile ilgili süreci başlatacağız. İnşallah yaz döneminde temel atıp başlamayı planlıyoruz. Bizim başından beri planlarımızda bir aksama yok. Biz sadece daha öncede ifade ettiğimiz gibi orada başka sebeplerden dolayı bu safhaya gelmeden bir sene kadar bir gecikmemiz oldu. Onunda nedenleri var. Onun dışında bir gecikmemiz sapmamız yok. Her şeyde gayet yolunda gidiyor. 

 

Haber: M. YILMAZ