Ünlü İş adamı Ali Ağaoğlu tarafından Yığılca ilçesine bağlı Hoşafoğlu Köyüne kurulma aşamasında olan ve 2018 yılında faaliyete başladığında ilçedeki işsizliği ve göçü engelleyeceği ifade edilen çimento fabrikasını Öncü Haber’in internet sitesinde halka sorduk.

“Doğa katliamı olur” denilerek ilçeye vereceği zararların uzun süredir tartışma konusu olduğu çimento fabrikası için kamuoyunun nabzının araştırıldığı anket süresince toplam 538 oy kullanıldı. 5 gün süren ankette takipçilere ‘Yığılca'ya çimento fabrikası kurulmalı mı?’ sorusu yöneltildi. Ankete katılan okurların 189’u ilçeye fabrika kurulmalı diyerek ‘Evet’ oyu kullanırken, 324 okur ise ‘Hayır’ oyu kullanarak fabrikanın kurulmamasını istedi. Ankette kararsız olan okur sayısı ise 25’te kaldı.


Çimento fabrikasını istemeyenlerin, fabrikayı isteyenlere göre 135 kişi fazla olduğu anket sonucu, halkın yatırıma dair endişe taşıdığının göstergesi oldu. Anket sonuçları, fabrikanın kurulmamasını istemeyenlerin söz konusu yatırımın faaliyete geçtiğinde insan sağlığına, doğaya ve Yığılca’da yapılan arıcılığa olumsuz etkisi olabileceği konusunda soru işaretleri taşıdığına işaret etti. 

Haber:Y.SEVER