Anadolu Gençlik Derneği üyeleri (AGD), Mısır’ın devrik Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve arkadaşlarına verilen cezaları Cuma namazı çıkışı Cedidiye Cami önünde protesto etti.

Anadolu Gençlik Derneği Düzce Şube Başkanı Ahmet Serdar Erdem, Mısır’da gerçekleşen darbenin ardından ortaya çıkan hukuksuzlukları adaletsizlikleri protesto etmek için toplandıklarını ifade ederek Muhammed Mursi ve arkadaşlarına verilen idam cezalarının kendilerini şaşırtmadığını dile getirdi.

Erdem tepkilerini şu şekilde dile getirdi. Erdem, “Bu idam kararları ve cezaların hiçbir şekilde insan hakları, özgürlükler ve adaletle bir ilgisi yoktur. İnsanların temel hak ve hürriyetlerinin ayaklar altına alındığı bir karardır. Yaşanan bu hukuk dışı süreçte Batı’nın sessiz kalması elbette ırkçı emperyalizmin izlediği stratejinin bir gereğidir. Zaten aynı güçler darbe sürecine de destek vermişlerdir.” şeklinde konuştu.

529 kişi ile ilgili verilen idam kararının o coğrafyadaki insanların bağımsızlığını hedef alan bir karar olduğunu belirten Erdem, mahkeme kararlarının durdurulması gerektiğini aktardı.

Haber;Y:SEVER