Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulu Yaz Kararnamesini açıkladı. Kararname ile adli yargıda bin 816, idari yargıda da 254 hakim ve savcının yeri değişti. Kararname ile Düzce Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Hikmet Şen, İstanbul Hakimi olarak atanırken, Düzce Hakimi Faruk Şener ise Düzce Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı oldu.

Kararname ile, Düzce Hakimi Mutlu Aygün Uşak Hakimi, Düzce Hakimi Serap Aygün Uşak Hakimi, Düzce Hakimi Turhan Kök Diyarbakır Hakimi, Cumayeri Hakimi İsmail Gözükara Diyarbakır Hakimi, Yargıtay Tetkik Hakimi Cesur Aykul Düzce Cumhuriyet Savcısı, Doğubeyazıt Cumhuriyet Savcısı Alper Deniz Çağlar Düzce Cumhuriyet Savcısı, Yerköy Hakimi Ferhan Gümüş Düzce Hakimi, Doğubeyazıt Hakimi Elif Çağlar Düzce Hakimi, Midyat Hakimi Ahmet Köse Düzce Hakimi, Şırnak Hakimi Hakan Şeker Düzce Hakimi, Andırın Cumhuriyet Savcısı Turan Kılıç Düzce Cumhuriyet Savcısı, Elbistan Cumhuriyet Savcısı Murat Dilsiz Gölyaka Cumhuriyet Savcısı,
Yığılca Hakimi İlker Akkaş Iğdır Hakimi, Pülümür Cumhuriyet Savcısı Mustafa Eken Akçakoca Cumhuriyet Savcısı, Başkale Hakimi Aslıhan Akyıldız Elçi Akçakoca Hakimi, Besni Hakimi Güneş Topal Akçakoca Hakimi, Gölyaka Hakimi Ferit Mavi Bingöl Hakimi Yığılca Hkimi Adem Can Bingöl Hakimi olarak atandı.

İş ve kadro durumu nedeniyle yerinde yetkili bırakılanlar hariç, ataması yapılan hakim ve savcıların, en geç 1 Temmuz Cuma gününe kadar tebligatlarını alarak görev yerlerinden ayrılmaları gerektiği kaydedildi.

Haber; Ü. ÇETİN