Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’nun 2015 Kararnamesi ile Düzce’den Aydın Adalet Komisyonu Başkanlığına tayini çıkan Düzce Adalet Komisyonu Başkanı ve 1. Ağır Ceza Mahkemesi Reisi Mustafa Ümit ve Düzce Adliyesinde uzun yıllar görev yaptıktan sonra emekliliğe ayrılan adalet personeli için veda yemeği düzenlendi.


Düzce Doğa Okulları Konferans Salonunda düzenlenen veda yemeğine Düzce Milletvekilleri Faruk Özlü, Fevai Arslan, Ayşe Keşir,  Düzce Valisi Ali Fidan, Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Garnizon Komutanı Albay Bilal Güvenir, İl Emniyet Müdürü İsmail Hakkı Akyüz, Ak Parti Düzce İl Başkanı Hikmet Keskin, Düzce Üniversitesi Rektörü Profesör Nigar Demircan Çakar, Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre, Aydın’a ataması yapılan Düzce Adalet Komisyonu Başkanı Mustafa Ümit, Baro Başkanı Ali Dilber, Düzce eski Garnizon Komutanı Ramazan Akça ve Emniyet ve Adliye personelleri katıldı.



Veda yemeği Aydın Adalet Komisyonu Başkanlığına tayini çıkan Mustafa Ümit için hazırlanan kısa film ile başladı.
Kısa filmin ardından Düzce Valisi Ali Fidan ve Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre ve Düzce Üniversitesi Rektörü Profesör Nigar Demircan Çakar tarafından Aydın Adalet Komisyonu Başkanlığına tayini çıkan Mustafa Ümit’e plaket ve hediye verildi. Vali Fidan, Ümit için yaptığı kısa teşekkür konuşmasında Ümit’le 9 ay birlikte uyum içerisinde çalıştıklarını belirtti.



Ümit’e bir diğer plaket ise Baro Başkanı Avukat Ali Dilber tarafından takdim edildi. Baro Başkanı Dilber, Ümit’i ‘Düzce’ye damga vurdunuz’ sözleriyle anlattı. Aydın Adalet Komisyonu Başkanlığına tayini çıkan Mustafa Ümit, gecede yaptığı konuşmada 16 aylık sürede tüm birimlerle uyumlu bir çalışma ortamı yakaladıklarını söyledi.

Cumhuriyet Başsavcısı Ümit’in tayini ve Düzce’den ayrılışı hakkında düşüncelerini dile getirdi. Güre, “Düzce’de göreve başladığı Şubat 2015’ten itibaren kısa ve samimi bir ilişki içerisinde en üst düzeyde uyumlu çalışmamız oldu. Fedakarlığını hiçbir zaman esirgemedi. Yargının yüzünü millete çeviren 5 bin 500 çalışandan birisi oldu.” dedi.
Gece, Düzce Adliyesinde uzun yıllar görev yaptıktan sonra emekliliğe ayrılan adalet personeli Abdullah Kuru’ya Başsavcısı Güre ve Adalet Komisyonu Başkanı Ümit  tarafından plaket verilmesinin ardından müzikle son buldu.

Haber:Y.SEVER