Ana nedeni ekonomik kriz olan ve Düzce'de de son aylarda gözle görülür bir artış meydana gelen intihar olaylarının sonuncusu da dün gece saatlerinde Spor Sokak'ta gerçekleşmişti. Konuyu, Düzce'Deki aday tanıtım programına katılan DSP İstanbul Milletvekili Ayşe Jale Ağırbaş'ta değerlendirdi.

Bu tür olayların Hükümet'in uyguladığı politikalardan kaynaklandığını belirten Ağırbaş, “Tüm ülke gibi Düzce'de de intihar olaylarında artış yaşanırken özellikle Düzce'de dün gece bir vatandaşımız yaşadığı bunalım sonucu intihar etmiştir. Bunların ana nedeni Hükümetin uyguladığı yanlış politikalar ve içinde bulunduğumuz kriz ortamıdır. Masum insanlarımızın canlarına kıymasına seyirci kalamayız. Biz durumun bu noktalara geleceğini bir yıl önce bizzat Başbakan'ın yanına giderek söylemiştik. Gereken önlemler zamanında alınsaydı durum bu boyutlara kadar ulaşmazdı.” şeklinde konuştu.

Ağırbaş, Düzce esnafının da ekonomik krizden olumsuz etkilendiğini belirterek, “Düzce'ye gelirken şehir merkezinde büyük iş merkezleri gördüm. Bunlar zaten Düzce esnafının ekonomik durumunu ortaya koyuyor. Küçük esnafların zaten krizle birlikte kötü olan durumu kurulan büyük alış veriş merkezleriyle daha da kötü oluyor. Ülke her alanda giderek daha da kötü durumlarla karşı karşıya geliyor. Bu duruma bir an önce dur dememiz lazım. Bu olumsuzluğa 29 Mart'ta kullanacağınız oylar sonrasında dur demek sizin elinizde.” ifadelerini kullandı.