Düzce Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği tarafından 13.kez düzenlenen tören, Düzce Belediyesi önünden Anıtpark'a kadar mehteran eşliğinde gerçekleştirilen yürüyüş ile başladı.



Yürüyüşe AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Deniz, İl Kültür Turizm Müdürü Özcan Budak, Esnaf ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ertan Taşlı, birliğe bağlı odaların başkanları ve vatandaşlar katıldı.




Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası’na kayıtlı esnafların taşıdıkları dövizler ile bir esnafın seyyar pazar aracıyla yürümesi dikkat çekti.  





Anıtpark’taki programda ilk olarak DESOB Başkanı Mustafa Kayıkçı Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.



Daha sonra haftanın önemine ilişkin bir konuşma yapan Kayıkçı, ahiliğin önemine değindi. Yılın Ahisi seçilen Mermer Ustası Ahmet Hakseven’e Ahilik Kaftanı Vali Yardımcısı Hasan Bağcı tarafından giydirilerek plaketi takdim edildi.



Yılın genç ahisi Ferhat Şahin’e AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, Yılın örnek Kadın ahisi Şükran Demir’e ise Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş tarafından ödülleri verildi. Daha sonra odalar tarafından yılın ahilerine ödüller takdim edildi.



Tören sonunda misafirlere ahi pilavı ikram edilirken protokol üyeleri stantları gezdi.



Haber:Y.SEVER