17 Aralık yolsuzluk soruşturması kapsamında ifade vermesi için tebligat çıkarılan Bilal Erdoğan’ın dinlenen telefonunda, babası Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı öne sürülen ve geçtiğimiz gece sosyal medya aracılığıyla ülkenin gündemini taşınan kayıtların yarattığı sarsıntı devam ediyor. kayıtların kurgu olduğuna dair iddialar da gündeme getirilerken bir açıklamada Ak Parti Düzce Teşkilatından yapıldı.


Ak Parti Düzce İl Başkanlığı’nın sosyal paylaşım adresinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile oğlu arasında bir telefon görüşmesi olduğu iddiası eşliğinde, geçtiğimiz günler de internet aracılığıyla servis edilmiş olan ses kayıtları, ahlaksızca bir montaj ürünü olup tümüyle gerçek dışıdır. Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı’nı hedef alan bu kirli tezgâhı kuranlardan hukuk içinde hesap sorulacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile oğlu arasındaki bir telefon görüşmesi iddiası ile internette dolaşıma giren, art arda getirilmiş beş telefon görüşmesinin birleştirildiği ses kaydına göre, Başbakan, yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun başladığı 17 Aralık 2013 günü sabah erken saatlerde oğlu Bilal Erdoğan’ı arayarak “evinden paraları çıkarmasını” istiyor ve görüşmeler boyunca “paraların sıfırlanması”na dair telkinde bulunuyor.

Haber;S.Kaşkır