Düzce Gençlik Meclisi Türkiye’nin neden en iyi Gençlik Meclisi olduklarını kamuoyu ile paylaştı. Gençlik Meclisi Başkanı Tolga İbrahimoğlu, yerelde karar alıcılarla olan ilişkilerin sağlamlığı ve kararlı projelerin Türkiye’nin en iyisi olmakta en önemli etken olduğunu açıkladı. Düzce Gençlik Meclisinin tüm gençleri kucakladığını kaydeden Gençlik Meclisi Başkanı Tolga İbrahimoğlu, şunları kaydetti.

“Gençlik Meclisi 3 Mart 2010 tarihinde kurulduktan sonra ilk günden itibaren devamlı Türkiye çapında ses getirmek ve Düzceli gençlerin bir bütünlük içinde kucaklayan bir meclis olmaya çalıştı. Bu işlerin hepsini yaparken de diğer bir amacımız Türkiye’deki diğer gençlik meclislerinin birlikte oluşturdukları Ulusal gençlik parlamentosunun her sene yaptığı genel kurulda Düzce’mize bir derece getirebilmekti. Bu derecelerden bir tanesi Türkiye’nin en iyi çıkış yapan gençlik meclisi diğeri ise Türkiye’nin en iyi gençlik meclisiydi. Biz de en iyisini getirdik”

Bir sene boyunca yoğun ve yorucu bir tempo ile çalıştıklarını ve yerelde gençler olarak birçok başarıya imza attıklarını belirten İbrahimoğlu, aldıkları bu ödülün bir hafta önce hayatını kaybeden Ahmet Şengül’ün acısını hafiflettiğini vurguladı.

“Bizim yaşımızdaki gençlerin ilindeki karar alıcılarla olan ilişkileri nedeniyle en iyi gençlik meclisi olmak için adaylığımızı koyduk. Süreç içerisinde de diğer meclislerle devamlı koordinasyon içerisinde olduk. 19-21 Mayıs tarihlerinde yapılan Ulusal Gençlik Parlamentosunun Genel Kurulunda 200 delegenin katıldığı oylamada yüzde 47 ile Türkiye’nin en iyi gençlik meclisi seçildik. Bu ödül bize bir senenin yorgunluğunu ve bir hafta önce kaybettiğimiz Ahmet Şengül arkadaşımızın acısını hafifletti.”

Haber; R. BAL