Eğitim İş Düzce Temsilciliği eğitim yılının başlaması nedeniyle bir basın açıklaması ile sorunları eleştirdi. Eğitim İş Düzce Temsilcisi Zeki Bayram'ın yaptığı açıklamada en fazla eleştiriyi ise, toplu görüşmeleri yürüten yetkili sendikalar aldı. Bayram, yetkili sendikalar ve konfederasyonların İMF'nun yazdığı senaryoda figüran olduklarını iddia etti.

Bayram, bütçeden eğitime ayrılan payın az olduğunu, bu pay ile eğitimin temel ihtiyaçlarının karşılanmasının mümkün olmadığını dile getirirken, AB ortalamasında 5,2 olan gayri safi yurt içi hasıladan eğitime ayrılan payın, Türkiye'de 3,2 olduğunu, eğitime yeterli pay ayrılmadığı sürece başarının hayal olduğunu söyledi. Bayram, İşsiz öğretmen sayısının arttığı, buna karşılık öğretmenlik mesleğinde görevlendirme çeşitliliğinin artmasının eğitimde kaliteyi düşürdüğünü de öne sürdü.

Eğitim İş Düzce Temsilcisi Zeki Bayram en ağır eleştirileri ise yetkili sendika ve konfederasyonlara yaptı. Ağustos ayında gerçekleştirilen toplu sözleşmelerde dağın fare bile doğuramadığını söyleyerek, 2009-2013 yılları arasında geçerli olacak İMF anlaşmasının toplu sözleşme sonucu olarak açıklandığını iddia ederek, yetkili sendikaların hükümetin ödediği sendika aidatının yükseltilmesi karşılığında dayatmaları kabullendiklerini ifade etti.

Bayram, objektif ve adil bir yönetici atama yönetmeliğinin, sendikalara da danışılarak bir an önce çıkartılması gerektiğini de sözlerine ekledi.