Eski sanayi esnafı hırsızlardan yaka silkiyor. Her gün bir dükkanda hırsızlık olayının meydana geldiğini öne süren sanayi esnafı endişeli..

Esnafı temsil eden odaların aidat adı altında ücret topladıklarını ancak hiçbir hizmetin yapılmadığını öne süren sanayi esnafı, yetkililerin ilgisizliğinden şikayetçi. Sanayi sitesine mobesa kameraları Ya da bekçi tutularak hırsızları caydırıcı önlem alınmasını isteyen Sanayi esnafı, “ sahibimiz yok” diye sitemde bulundu.

Sanayi esnaflarından Ali Alemdar, özellikle oda temsilcilerine ateş püskürdü.

Alemdar, “Hergün bir dükkan soyuluyor. Benden aidat borcu istiyor. 4 senedir hiç görmedim. Esnafın dükkanı soyuluyor bir geçmiş olsuna gelen yok. Hiç kimsenin halini hatırını sormazlar. Sonra aidat gönderin biz yiyelim anlayışındalar. Benim menfaatimi istiyorlarsa mobesa kameralarını takacaklar bizde sabah rahat rahat dükkanlarımıza geleceğiz. Belediye başkanımızdan, valimizden yardım istiyoruz. Her gün bir dükkan soyuluyor. Yarın öbür gün benimkine de gelecekler. Ben her gece kalkıp dükkan mı kontrol edeceğim. Aidatı ödeyelim ama hizmet etsinler. Hırsızlardan bizi arındırın. Biz eşlerimizi boşayıp dükkana çekyat atalım. En azından hırsız giremez.”şeklinde konuştu.

Aidatlarımzın karşılığını istiyoruz

Her sabah dükkanlarını tedirgin açtıklarını ifade eden Sanayi esnaflarından Ahmet Gül, ödedikleri aidatların karşılığını almak istediklerini belirtti.

Gül, “ yarın benim dükkanıma girmeyeceğinin garantisi yok. Dernek başkanları bir tek imza için geliyorlar. Hal hatır soran yok. Seçim zamanı bile gelmiyorlar. Be mağdur değilim ama mağdur adayıyım. Gerçekten aidat istiyorsa bize bir şeyler versin. Burada bekçi Ya da mobesalar olsa hırsızlar gelmez. İş yerlerimizde can güvenliğimiz alt yapımız yok. Hiç birşeyimiz yok. Aidatlarımızın karşılığını istiyoruz. Sabahları dükkanı korkuyla açıyorum.”şeklinde konuştu.

Haber: S. KAŞKIR