Sabah saatlerinde çıkan yangınla kül olan evde oturan 4 kişilik aile zaten zor şartlar altında geçinmeye devam ederken evlerinin yanmasıyla birlikte ortada kaldı. Aileye çevredeki komşuları yardım ederken özellikle engelli olan ve bakıma muhtaç bir durumda yaşayan 26 yaşındaki Recep Ali Duman için yapılacak yardımlar büyük önem taşıyor.

Yanan evlerinden başka hiçbir şeyleri olmadığını söyleyen anne Fatma Duman, “Zaten komşuların yardımlarıyla geçiniyorduk. Şimdi ne yapacağız bilmiyorum. Yardımsever vatandaşlardan yardım bekliyoruz. Komşularımızdan Allah razı olsun. Bize yardımlarını esirgemiyorlar.” şeklinde konuştu.

Evin tek kızı Elif Duman ise yangın dakikalarını anlatarak “ Bir anda çıktı. Uyuyorduk ve hemen kalkıp kardeşimi ve kendimizi dışarıya attık. Hala olayın şokunu yaşıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Ailenin zaten zor şartlar altında yaşadığı belirten Dokuzpınar Mahallesi Muhtarı Recep Küçükusta da “ Aile zaten bizim ve çevredekilerin desteğiyle bu günlere gelmişti. Önümüz kış ve ailenin ciddi şekilde yardıma ihtiyacı var. Bu şartlar altında nasıl geçinirler.”derken bir de Boğaziçi Belediyesi'nde itfaiye ekibi olmamasından dolayı çıkan yangınlara geç müdahale edildiğini dile getirerek bu duruma bir çözüm bulunması gerektiğini söyledi.