Saadet partisi gençlik kolları merkez camisi önünde yaptıkları basın açıklamasıyla zinanın suç olması gerektiğini savundu.
Saadet Partisi Gençlik Kolları İl Başkanı Orhan Kılıç, toplumun temelini sarsan en büyük tehlikenin zina ve eşcinsellik olduğunu ifade ederek topluma yönelik yapılan manevi tahribat ve ahlaki yozlaşma karşısında sessiz kalamayacaklarını söyledi.
Zina, aile yapısının temeline konulmuş dinamittir
Kılıç, “ Peygamber efendimizin “ Allah ininde zinadan büyük günah yoktur.” Ve “Sizin için en çok korktuğum ey, zinadır.” Şeklindeki ve buna benzer onlarca hadislerinde dikkat çektiği zina dinimize göre en ağır günahlardan ve İslam hukukuna göre en ağır suçlardandır. Yine toplumların yerleşik kuralları olan örf ve geleneklerinde de zina ağır suç sayılmıştır. Allah mefhumunu tarumar eden ve nesillerin güvenliğini tehdit eden bu su. İçin derhal önlemler alınmalıdır.  Zina toplumun çekirdeği olan aile yapısının temeline konulmuş bir dinamittir. Ailenin korunması tüm hükümetlerin öncelikli vazifesidir. Bu doğrultuda zinanın yasalarımızda suç olarak tanımlanması vakti gelmiş ve geçmektedir.” Dedi.
Ceza yasalarında zinayı önleyici maddelerin şart olduğunu vurgulayan Kılıç, Avrupa Birliği’nin zinayı suç sayan yasa maddelerini engellemesi ve eşcinselliğin önündeki engelleri kaldırma konusundaki çalışmalarının Türk milletinin hassasiyetiyle örtüşmediğini söyledi.
Zina ve eşcinsellik tahrip gücü yüksek bir bombadır

Kılıç, “ Zinanın yaygınlaşmasına paralel olarak eşcinselliğin yaygınlaşması da insan fıtratına aykırı durumlardandır. Eşcinsellik toplumların yozlaşmasında önde gelen sebeplerdendir. Bununla beraber Avrupa Birliği’nin KKTC’ye eşcinsel ilişkiyi suç sayan yasanın kaldırılması için yaptığı uyarı ve baskıların  arka planının irdelemek gerekmektedir. Zina ve eşcinsellik toplumların ortasına atılmış tahrip gücü yüksek bir bombadır. Buna karşı her milletin ve o milletin temsilcisi olanların tedbir alması ve bunu yasayla düzenlemesi boynunun borcudur.” Dedi.

Haber; S. KAŞKIR