AK Parti Düzce İl Başkanı Mustafa Keskin, Öncü TV’nin gündemin nabzını tutan ‘Kitabın Ortasından’ programına konuk oldu. Öncü Medya Haber Genel Yayın Yönetmeni Sadullah Ünsal’ın sorularını yanıtlayan Keskin, koronavirüsten Düzce için Ankara’da yürüttüğü temaslara, eski AK Partililer tarafından kurulan partilerden il teşkilatı hakkında gündeme gelen borç meselesine kadar merak edilen birçok konuda açıklamalarda bulundu.

“Düzce’de şüphelilerden pozitif çıkan olmadı”

İlk olarak Çin’de başlayıp dünyaya yayılan ve Türkiye’ye de ulaşan koronavirüs ile ilgili Düzce’deki tedbirlerden bahseden AK Parti Düzce İl Başkanı Mustafa Keskin, şu ifadeleri kullandı:“Koronovirüs tüm dünyayı kaplamış durumda. Türkiye’de de tüm önlemler Sağlık Bakanlığı tarafından alınmış durumda. Düzce’mizde de hastanelerimizde virüsle alakalı birimler kuruldu. Şüphelenilen vakalarda kontrollerimiz yapılıyor. Düzce’de şüphelilerden pozitif çıkan olmadı. Sağlık müdürlüğümüzün, valiliğimizin tüm birimleri bu konuda teyakkuz halinde. Türkiye’de olduğu gibi Düzce’mizde de hem milli eğitim hem spor hem müftülük tarafından insanların toplu yaşam alanında iyileştirmeler yapılıyor. Şunu gördük ki bu virüse karşı dünya da en tedbirli en hazır ülke Türkiye. Vatandaşlardan isteğimiz sağlık bakanlığımız tarafından uygulanan kurallara uyulması.”

Düzce’ye zihinsel engeliler için okul yolda

Düzce için bakanlıklarda yürüttüğü çalışmalardan da bahseden Keskin, şöyle konuştu:

“Bizler iki günlük il başkanları toplantısına her ay katılıyoruz. Burada ilk önce bölge toplantıları ve ilimizle ilgili bilgileri muhataplarımızla görüşüyoruz. Diğer günde de sayın Cumhurbaşkanımızın başkanlığında il toplantılarına katılıyoruz. Burada biz hiçbir partide de olmayan kendi yaşadıkları bölgedeki problemleri dile getirme fırsatı buluyoruz. Bizimde geçtiğimiz çarşamba günü anlara da çeşitli bakan yardımcılarıyla görüşme fırsatımız oldu. Dolayısıyla bizim yakından ilgilendiğimiz bakanlarımızın Düzce ye gelip sözler verdiği konuları hem milletvekillerimiz hem de il başkanlığı olarak takip ediyoruz. Örnek vermek gerekirse Milli Eğitim Bakanımızı ziyaretimizde zihinsel engeliler için bir okul sözü almıştım. Milli eğitim müdürlüğümüz Şıralık’ta bir yer tahsisi yaptı. Bunun yatırıma çevrilmesi için görüşmeler devam ediyor. Diğer taraftan Gençlik ve Spor Bakanımız Düzce’ye geldiği zaman hem ilçelerde hem merkezde çeşitli sözler verilmişti. Yatırımlardan bahsedilmişti. Bunları da takip ediyoruz. Özellikle Düzce’nin batısında kalan ilçeler adına Çilimli Sapağı’nda yapacağımız olan yarı olimpik kapalı yüzme havuzu, Gölyaka’da Kuyudüzü Mahallesi’nde yapılacak olan gençlik kampıyla ilgili takiplerimiz devam ediyor. Diğer yandan amatör spor kulüplerimiz ile ilgili çocuklarımızın daha iyi spor yapabilmesi için kale file ya da tel örgü için bakanlığımızla görüşmelerimiz devam ediyor. Diğer yandan ulaştırma ile ilgili sıkıntılarımız sağlıkla ile ilgili özellikle Muncurlu’daki hastanemizin bir dal hastanesi olması konusunda çalışmalarımız devam ediyor. Sonucunda Ankara’ya gittiğimizde hem milletvekillerimiz hem bizler dört bir taraftan AK Parti olarak Düzce’mizin sorunlarını masaya yatırıp Ankara’dan gelecek hizmetleri takip etmekteyiz.”

“Efteni bizim için önemli, takibini yapıyoruz”

Düzce’deki turizm çalışmalarına değinen ve gecikmelerin nedenlerini açıklayan AK Parti Düzce İl Başkanı Mustafa Keskin, şu ifadeleri kullandı:

“Efteni Gölü’nün ıslah çalışması 2010 yılının 11. ayında ihalesi yapıldı. Bu zamana kadar gecikmesi biliyorsunuz ülkemizin geçtiği ekonomik tedbirlere takıldı. Biz bunu bu sefer gittiğimizde Tarım Bakan Yardımcımız Mustafa Aksu ile birebir görüşme fırsatım oldu. İnşallah bu konuyla ilgili bir çalışma yapıp önümüzdeki ay Cumhurbaşkanımıza aktaracağız. Efteni bizim için önemli, takibini yapıyoruz. Hem vekillerimiz hem bizler Cumhurbaşkanımızı bilgilendirerek düğmeye basacağız.”

“Bizim referansımız Recep Tayyip Erdoğan’dır”

Eski AK Partili yeni DEVA partili Metin Kaşıkoğlu’nun geçmişte AK Parti belediye başkan aday adaylarına, ‘Aday gösterilmezlerse başka partiye gitmeyeceklerine’ dair yemin ettirmek istediği anların videosunun ekrana gelmesinin ardından konuşan Keskin, şu ifadeleri kullandı:

“2010 yılıydı. Belediye başkanlığı aday tanıtım toplantısıydı. Belediye başkanı seçilmediğimiz takdirde bu davadan vazgeçmeyeceğimize dair kayıt altına alınması için yapılan bir çalışmaydı. Biz aslında 2001 yılında bir söz verdik. Bu parti kurulduğu zaman ben siyasetin kenarından geçmemiş, 29 yaşında genç birisiydim ve siyaseti hiç bilmezdim. Bizim partimizde görev alan, çeşitli yerlere aday olan ya da bizim partimize oy veren kim olursa olsun sadece ve sadece bizim referansımız Recep Tayyip Erdoğan’dır. Biz 2001 yılında Recep Tayyip Erdoğan var diye bu hareketin içinde olduk. Kendi şahsımızı düşünmedik, milletimizi düşündük. Şimdi de aynı şekilde.”

“Ayrılanlara diyecek bir şeyim yok, kendi kararıdır”

“Bütün seçimlerde adaya bakıp da oy veren çok azdır.” diyen İl Başkanı Keskin şöyle devam etti:

“Herkes Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan adına oy verdi. Partimiz bu şekilde iktidar oldu. Çünkü 2001 yılında kuruluşunu millet hazırladı. Milletin içinden çıkan bir partidir AK Parti. Biz milletimizin çizdiği doğrultuda devam eden bir partiyiz. Bizim önderimiz Recep Tayyip Erdoğan’dır. Bizler bir karşılık bir menfaat beklemeden görev yapıyoruz. Bütün seçimlerde bu memleket için çalıştık. Yaklaşık 18 senelik bir partiyiz. Aramızdan ayrılanlar oldu. Parti kuranlar oldu. Genel başkan yardımcısı olup da ayrılanlar, bakanlık yapıp ayrılanlar, başbakanlık yapıp da ayrılanlar oldu ve bunun karşılığını aziz milletimiz sandıkta verdi. Ayrılanlara diyecek bir şeyim yok. Kendi kararıdır. Biz aziz milletimizin arkamızda durması ve dualarıyla ayaktayız.”

“Siyasi partiler kanununa göre il, ilçe ve belde başkanları partiyi borçlandırma yetkisine sahip değildir”

Geçtiğimiz günlerde parti binasında düzenlediği basın toplantısında AK Parti İl Teşkilatı olarak “Düzce’de kimseye borcumuz yok” diyen Keskin, bu açıklamayı neden yaptığını şöyle anlattı:“Medyada “AK Parti borçlu, kirasını ödeyemiyor” haberi çıkınca biz bunları açıklamak zorunda kaldık. Çünkü böyle bir şeyin olmadığını, 13 aylık dönemimizde bizim kimseye borcumuz olmadığını söylemek istedik. Geçmiş dönemde olan o zamanki şartlara ben şahit değilim, harcamalar yapılmıştır,  ben onlara da laf edemem. Ama ben kendi dönemimde nasıl tasarruf ettiğimi söylemek istedim. Siyasi partiler kanununa göre il başkanları, ilçe ve belde başkanları o siyasi partiyi borçlandırma yetkisine sahip değildir. Yani genel merkezden gelen bir bütçe vardır, o bütçenin dışına çıkarsanız kendi cebinizden ödersiniz. Bizden önce bazı firmalar çeşitli çalışmalar yapmıştır. Bunlarla ilgili iddiaları vardır ve faturalandırmışlardır.”

“Biz kimseyi mağdur etmeyiz”

Faturaların karşılıksız olup olmadığı konusunda ise AK Parti İl Başkanı Mustafa Keskin, şöyle konuştu:

“O dönemde ben yoktum. Bunlar yapılmış mı, yapılmamış mı o konulara hiç girmem. Bu faturaları genel merkeze yollanır ve genel merkez bunları inceler. Düzce’ye iki tane müfettiş gönderildi. O dönemki arkadaşlarla görüşüldü. Bununla ilgili de çalışmalar devam ediyor. Bu rakamlar milyonun üzerinde. Genel merkez tarafından araştırılacak, incelenecek. Biz kimseyi mağdur etmeyiz. Bu harcamalar bizim dönemimizde olmadı. Bunların şahidi de değilim. O yüzden sahte fatura diyemem. Bize başka firmalardan gelen tebligatlar da oldu. Bunlarla da ilgili kanunen cevabını verdik.”