Irak’ta IŞİD terörü sürüyor. Başta Telafer ve Musul olmak üzere binlerce Türkmen evlerini terk ederken, yardım çağrılarıysa karşılıksız kaldı. Düzce Ülkü Ocakları da dün akşam saatlerinde Irak Türkmenleri için toplandı.Düzce Ülkü Ocakları Başkanı Fatih Gülaçtı, Irak Türkmenlerinin Türk Hükümeti tarafından yalnız bırakılmasına tepki gösterdi. Spor sokakta ülkü ocakları binasını önünde basın açıklaması yapan Gülaçtı, Siyasi iktidarın “Büyük Devlet”, “Dünya Devleti” vurgularını hatırlatarak “eğer gerçekse derhal ortaya koyulmalı; değilse söz sahipleri istifa ederek onurlarına bulaşan bu lekeyi temizlemelidir.” ifadesini kullandı.

 

Gülaçtı, “Ülkemizin sınırlarına çok yakın bir mesafede bulunan Telafer’in işgaline sessiz kalmak; yarın ülkemiz içerisine yönelecek hadiselere cevaz vermek anlamını taşır. Türkiye Cumhuriyeti hem rehin alınan vatandaşlarını teslime zorlamak; hem de soydaşlarımızı güvence altına almak adına askeri seçenekleri gözden geçirmek mecburiyetindedir. Türkiye’nin gücünü test etmeye çalışan gafiller, bunun cevabının en sert şekilde almalıdır. Ülkemizin ve milletimizin menfaatlerine zarar verecek her girişimin, muhataplarına ağır bir bedel olarak geri döneceği ayan beyan gösterilmelidir. Aksi takdirde ülkemiz, eline silah alan herkesin korkutup, sindirebileceği aciz bir ülke olarak anılmaya başlayacaktır.”dedi.


IŞİD KİRALIK TERÖR ÖRGÜTÜ


Irak sancılı ve kanlı bir parçalanmayla karşı karşıya olduğunu belirten Gülaçtı, IŞİD’in güçlenmesinde AK Parti’nin de rolü olduğunu savundu.


Gülaçtı, “Sınırlarımızın hemen dibinde konuşlanan, Suriye’deki boşluktan ve otorite eksikliğinden azami ölçüde yararlanan, emperyal güçlerin gölge ve himayesinde varlığını tahkim eden IŞİD, şimdi Ortadoğu’nun yeni bir baş belasıdır.Bir ara Esad muhalifliğine soyunan IŞİD’e yardım ve yataklık yapanlar, imkan ve kolaylık sunanlar bugünlerde dökülen kanlardan, alınan canlardan doğal olarak bir numaralı sorumludur. IŞİD’i besleyip palazlandıran, yedip içiren, giydirip silahlandıran yerel ve küresel odaklar Ortadoğu’nun ölüm coğrafyası haline dönüşmesini projelendiren zalimlerden başkası değildir.Maalesef ki, AKP de bu işin içindedir ve IŞİD canavarını azdıran, kışkırtan karanlık elin, kapkara emelin küflü bir halkasıdır. AKP’nin düne kadar biberonla beslediği IŞİD, ayakları üstünde durduktan sonra sahibine dirsek vurmuş, kendi ikbal ve geleceği açısından yeni efendilerinin eteğinden tutmuştur. Ve pek tabiidir ki, IŞİD, BOP’un kanlı bir tetikçisi, ölüm ve ceset üzerine plan yapan vicdansız ve kiralık bir örgütüdür.” diye konuştu.


Gülaçtı açıklamasında Başbakan’a da seslendi.


AKP’NİN SİYASİ ŞEREF VE NAMUS BORCU


“Sayın Başbakan, namertliğin yakana yapışmasını istemiyorsan, nemelazımcılığın alnına kazınmasını dilemiyorsan; sindiğin delikten çık, masaya yumruğunu vur, dosdoğru bir şekilde IŞİD’e terörist diyecek sağlam duruşu göster. İşte fırsat sana, hodri meydan. Türk devleti ona buna pabuç bırakmaz, bırakamaz. Şu an IŞİD’in elindeki Türk vatandaşlarımızı kurtarmak AKP’nin siyasi şeref ve namus borcudur. AKP hükümeti, Türkmenlerin hak ve hukukunu teminat altına almak amacıyla Musul başta olmak üzere, Türkmeneli’nin imdat çağrısını karşılıksız bırakmamalıdır. Türk askeri bugünler için vardır. Türk milleti her şartta kollarını açacak, soydaşlarını kanlı çarktan kurtaracaktır. Şimdi söz ve hareket sırası Başbakan Erdoğan ve hükümetindedir. Başbakan çok önem arz eden önerilerimizi dikkate alıp milli sorumluluğun gereğini yaparsa alkışlarız, iftihar ederiz. Yok, yapamazsa Milliyetçi Hareket Partisi’nin, Türkmeneli’nin ve Türkmenlerin tertemiz elleri hem bu dünyada hem de mahşerde Başbakan’ın yakasına yapışacaktır.”

 

 

Haber;S.Kaşkır