AK Parti olumlu bakıyor
Erken genel seçimlerin ardından erken yerel seçimlerin ayak sesleri duyulmaya başlandı. Son dönemde bu konuda baş döndüren açıklamalar peşi sıra gelirken, AK Parti'nin seçimi erken almaya olumlu baktığı görüşü ön plana çıktı.

MHP mesafeli
Kasım ayının seçim için uygun olacağı yönünde AK Parti cephesinden gelen açıklamalara CHP 'Yarın olacakmış gibi seçime hazırız' şeklinde yaklaşırken, MHP'nin erken seçim istemediği biliniyor. "Seçim erkene alınacak mı, alınmayacak mı?" tartışmalarının yeniden alevlendiği şu günlerde Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'ndan dikkat çekici açıklamalar geldi.

Karamollaoğlu'ndan dikkat çeken açıklamalar
KRT canlı yayınında Haber Müdürü Çağlar Cilara’nın sunduğu programa konuk olan Karamollaoğlu, siyasi kulislerde uzun süredir dillendirilen bir tarih olan 4 Kasım için AK Parti'nin hazırlık yaptığını gündeme taşıdı.

"Allah rızası için yapmayın"
Türkiye'deki ekonomik tablonun kötüye gideceğine işaret eden Karamollaoğlu, "AK Parti, tablo daha da ağırlaşmadan bir an önce yerel seçimi de atlatmak için 4 Kasım'ı belirledi. Genel seçimleri öne aldılar, bu problemlerin geleceğini görüyorlardı. Şimdi mecliste tekrar bir anayasa değişikliği ile mahalli seçimleri öne alma çabası var. "4 Kasım" deniliyor. Ben de ısrarla bütün milletvekillerine diyorum ki Allah rızası için yapmayın. Bu AK Parti milletin ciddi manada canını yakacak bir takım adımları atabilmek için önündeki seçim tehdidini ortadan kaldırmak istiyor." dedi.

Gözler CHP'ye çevrildi
Öte yandan erken yerel seçim konusunda anayasa değişikliği gerekiyor. AK Parti ile MHP’nin 344 olan sandalye sayısının anayasayı değiştirmeye yetmediği için gözler CHP’ye çevriliyor. 400 milletvekili desteği ile anayasa değişikliği yapılacağı bilinirken, bu konuda AK Parti'den geçtiğimiz günlerde önemli bir açıklama geldi. AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Mehmet Geldi, gazetecilerin "yerel seçimler erkene mi alınacak" sorusuna "Yerel seçimlerin erkene alınması için anayasa değişikliği gereklidir. Ak Parti ve MHP’nin böyle bir çoğunluğu yok, 400 sandalye gerekir, CHP böyle bir teklif getirirse değerlendirilir." demişti.

Haber: C. ÜSTÜNER