Erbay, “29 Ekim 1923’de ilan edilen Cumhuriyetimizin yıldönümünü yine büyük coşku ve heyecanla bu yıl da idrak etmenin haklı gururunu yaşamaktayız. Cumhuriyetimiz büyük önder Atatürk ve silah arkadaşları tarafından 86 yıl önce kuruldu ve her yıl bir öncekinden daha güçlü ve kararlı bir şekilde geleceğe kararlı yürüyüşünü devam ettirmektedir. Cumhuriyetin ve kararlı yürüyüşün en büyük dayanağı hiç şüphesiz ki aziz milletimizdir. Cumhuriyet rejimi, egemenliğin her hangi bir gurup, sınıf veya zümreye değil millete ait olduğu bir idare sistemidir. Bu temel esas, maşeri vicdanda ve toplumsal bilinçte kök salmıştır. Bu sistemden vazgeçiş mümkün değildir. Bugünün ve yarının nesilleri Cumhuriyet idaresinin gelişmesi için gerekenleri yerine getirecek olgunluğa erişmiştir.
Cumhuriyetimizin ilelebet payidar olması devletin ve milletin kaynaşması, huzur ve barışın sağlanması, refahın artması ve adil paylaşılması ile mümkündür. Ülkemizin son dönemlerde bütün bu alanlarda gösterdiği gelişme en önce Cumhuriyetimizin gelişmesi ve kökleşmesine hizmet etmiştir ve bundan sonra da hizmete devam edecektir.”dedi.
“ Düzceli hemşerilerimin Cumhuriyet Bayramını kutluyor, mutluluklar ve esenlikler diliyorum.”sözleriyle Milletvekili Erbay’ın mesajı son buldu.