Türkiye bugün yeni sistemin ilk oylamasını yapıyor. Düzce’nin sabahın erken saatlerinden itibaren sandık başına gittiği seçimlerde AK Parti İl Teşkilatı da bağlı bulundukları mahallelerde vatandaşlık görevini yerine getirdi.

AK Parti İl Başkanı Hikmet Keskin oyunu sandığının bulunduğu Yeni Mahalle İlkokulu’nda, Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay, Cedidiye Mahallesi’ndeki Adnan Menderes Mesleki ve Teknik Anadolu Anadolu Lisesi’nde oylarını kullandı.

AK Parti Milletvekili Adaylarından 1.Sıra adayı Fahri Çakır Gümüşova Fatih İlkokulu’nda, 2.Sıra Adayı Ayşe Keşir Şehit Teğmen Uğur Altan İlkokulu’nda, Numan Çabuk ise Boğaziçi Ballar Mahallesi Cami Altı’nda vatandaşlık görevini yerine getirdi.

“Milletimize güveniyoruz”
Oy kullanmasının ardından yaptığı basın açıklamasında seçimlerin hayırlı olması temennisinde bulunan AK Parti İl Başkanı Hikmet Keskin şöyle konuştu:

Vatandaşlık görevimizi yerine getirdik. Türkiye Cumhuriyeti demokratik bir hukuk devletidir. O anlamda bütün hemşerilerimiz demokrasinin ve hukuk devletinin kuralları olan oy kullanma işlemini demokratik bir ortamda yapıyorlar. Ülkemizdeki bu demokratik ortamında sonucunda da bizler AK Parti olarak başarı bekliyoruz. Ülkemiz, milletimiz ve Düzce’miz için çalıştık, gayret gösterdik 35 gün boyunca. İnşallah hayırlı bir sonuç olmasını temenni ediyoruz. Milletimize güveniyoruz.

“Daha büyük, daha güçlü ve daha dirayetli sistemimizin hayırlı olmasını diliyorum”
Sizlere de bu anlamda, basın mensuplarımıza bizler 35 gün boyunca canla başla gezdiniz, mücadele ettiniz yoruldunuz. O yüzden tüm basın mensuplarımıza da teşekkür ediyoruz. İnşallah 25 Haziran’dan itibaren daha büyük, daha güçlü ve daha dirayetli sistemimizin hayırlı olmasını temenni ediyorum.

Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay, seçimlerin vatana millete hayırlı olması temennisinde bulundu.

“Her seçim önemli ama bu seçim inanın 2 defa önemli”
AK Parti Düzce 1.Sıra Milletvekili Adayı Fahri Çakır ise şunları kaydetti:

“Seçim ülkemize Düzce’mize, mahallemize hayırlı olsun. Diğer seçimlerden çok çok farklı. İnşallah sistemi değiştirecek bir seçim. Şimdiye kadar olanları başka bir şekle evirecek ve çevirecek bir seçim. O bakımdan, bana göre her seçim önemli ama bu seçim inanın 2 defa önemli. Saat 17.00’den sonra hayırlı bir neticenin açıklanacağını elde edeceğimiz kanaatindeyim. Türkiye tercihini yapacak. Demokrasi olgunluğuna erişmiş bir ülkeyiz. Kim ne derse desin birçok batı ülkesine göre seçim deneyimi oldukça fazla olan bir ülke. Bu seçimleri her zaman her şartta selametle yaptığımızın sonucunda bu kanaate vardık. Milletin tercihi, milletin terazisi her zaman en oldun en hassas terazidir diye söyledik. O hassasiyeti kendi ilimizde görüyoruz. İnşallah yurt genelinde de benzer şekilde devam ettiği kanaatinde devam ettiği kanaatindeyim.”

“Demokrasiye rağbet yüksek”
AK Parti Düzce 2.Sıra Milletvekili Adayı Ayşe Keşir, “Seçmene güveniyoruz. Söz seçmenin, karar da milletin. Seçime katılım da fazla. Sandıklarda kuyruklar var. Demokrasiye rağbet yüksek” şeklinde konuştu.
 

Haber: Ö.YILMAZ