Tüm siyasi partilerde olduğu gibi milletvetkili adaylarıın açıklayan Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP)'nde 66 Aday Adayının yerine biri milletvekili diğeri temayül yoklamasına girmeyen iki (2) aday adayının Düzce Milletvekili Adayı olarak açıklanması, iktidar partisinde gizli bir tepkiye neden olurken, seçim sonucunu kendileri için "bir zafer işareti" olarak yorumlayan muhalefet partilerini de "seçimi kazanma" telaşına sevketti..

            ANKARA'DAN TEMAYÜL, DÜZCE'DEN ADAY...

Ak Parti'de partili ve STK temayül yoklamasına katılan 66 aday adayının dışında Düzce'de hiç bir temayül yoklamasına katılmayan Ankara'dan aday olan ve Düzce'yi ikinci tercihi olarak yazan Ayşe Keşir'le yine temayüle katılmayan milletvekili Fevai Arslan'ın 2. ve 3. sıradan Düzce Milletvekili adayı olarak açıklanması partide büyük tepkilere yol açtı. Bazı aday adayları tepkilerini "Sessiz Çığlık" atarak yansıtırlarken, temayül yoklamasına giren ve Dr. Faruk Özlü dışındaki adaylara ciddi anlamda tepki gösterdikleri gözleinyor..

İl başkanı Hikmet Keskin'in yaptığı kahvaltılı basın toplantısına beklenen aday adaylarının itibar etmemesi "mesaj uyuşmazlığı" şeklinde yorumlanmış olmasına rağmen,  aday gösterilen Fevai Arslan dışındaki Milletvekilleri İbrahim  Korkmaz'ın geç katıldığı ve adayları tebrik ettiği görülürken, Osman Çakır'ın kahvaltıda yer almaması "tepki gösterdiği" şeklinde yorumlandı.Çakır daha sonra bu durumu "Ankara'daydım sabah mesaj atıldı yetişemezdim " sözleriyle yorumladı.

            ÇİLİMLİ ve SİVİL SAVUNMA "ORTAK ÖZELLİK"

Ak Parti milletvekili adaylarının açıklandığı öncü haber internet sitesine gelen yorumlar 1. ve 2. sırada yer alan Milletvekili adaylarından Fevai Arslan'la Faruk Özlü'nün Çilimli'den oluşu ile her iki  adayın aynı köyde komşu oldukları ve yine her iki adayın da Sivil Savunma'da birinin Müsteşar Yardımcısı olarak görev yapması, birinin de TBMM'nde Sivil Savunma Komisyonu'nda yer almasının tesadüf olup olmadığı da tartışılan konuların başında geliyor..

 

Akçakoca'da "bir aday beklentisi" ilçede öncelikle aday adayları arasında ardından ilçe teşkilatında ve daha sonra Akçakoca halkı arasında tepkiyle karşılandığı görülüyor..Akçakoca halkının bu "sessiz çığılığı"nın sandığa nasıl yansıyacağı bilinmezliğini koruyor..Akçakoca'nın dışında Kaynaşlı ve Gölyaka ilçelerinde ikamet eden aday adaylarının da bu durumdan rahatsızlık duydukları il teşkilatının düzenlediği "kahvaltılı basın toplantısına katılmamakta " gösterdikleri dikkatlerden kaçmadı,

 

            MUHALEFETTE "HEYECAN"

Ak Parti'de yaşanan ancak dışa yansıtılmaktan kaçınılan sıkıntılı gelişmeler Muhalefet partilerini   "seçimi kazanma" telaşına yöneltti.CHP ve MHP başta olmak üzere BBP 'yle seçim ittifakı içinde olan Saadet Partisi'nde (SP)  heyecanlı bir bekleyişe sevketti.CHP Grup Başkanvekili Engin Altay'ın il teşkilatına ani ziyareti ve sarfettiği sözler dikkat çekici bulundu."CHP Düzce'de sürpriz yapacak, Zafer'le zafer kazanacak, Şaşoğlu ile şaşırtacak, Taşlı'yla taşacak" sözleriyle ifade etti.

MHP'de eski il başkanı Abdullah Danışmaz'ın iddialı sözleri ve MHP'de tek kadın milletvekili adayı  Demet Günday'ın sözleri MHP'nin seçimi iddiasına heyecanı da katarak sürdüreceği şeklinde yorumlanıyor.BBP'yle seçim ittifakı içine giren SP'de, MHP'nin ittifaka katılmamasının faturasını seçimde çekeceğini dile getirirken "MHP iktidara ortak olma fırsatını bu şekilde kaybetti" şeklinde yorumlayanlarında olduğunu belirtmemiz gerikiyor..Sonuç itibarıyla muhalefet, Ak Parti'deki gelişmeleri kendi hanesine "artı" olarak geçirmek istiyor.Ak Parti'deki bu aday tartışmasının ardından CHP ve MHP milletvekili adaylarının gösterecekleri performansın seçimin kaderini  etkileyeceği konuşuluyor.

Haber; E.TAYHAN