Ak Parti’de mebus namzet adaylığı müracaatları tamamlandı. Simdi sıra,  temayülde… Genel Merkez, eğilim yoklamasına kimlerin katılmayacağını genelge ile açıkladı. Genelgede, Merkez Karar Yönetim Kurulu, Disiplin Kurulu ve Merkez Demokrasi Hakem Kurulu soylu ve yedek üyeleri ile 22., 23. ve 24. dönem milletvekillerinin temayül yoklamasına girmeyeceği vurgulandı.

 

 Bu durumda göreve tekrardan talip olan 22. Ve 23. Dönem Milletvekili Metin Kaşıkoğlu, 23. Dönem Milletvekili Celal Erbay ve 24. Milletvekili adayları İbrahim Korkmaz, Fevai Arslan ve Osman Çakır katılmayacak.

 

Genelge ile en büyük şoku meclis üyeliğini bırakarak aday adayı olanlar yaşadı. Genel Merkez, partinin alındığını ilke kararını hatırlatarak, bu durumdaki aday adaylarının elendiğini şu sözlerle duyurdu:  "15 Eylül 2014 tarihinde başlayan kongreler sürecinde seçilen il ve ilçe yöneticilerimizin başkan ve yönetim kurulu üyeleri ile 30 Mart 2014 yerel seçiminde seçilmiş belediye başkanı, belediye meclis üyesi ve il genel meclis üyesi olarak seçilmiş bulunan partimiz mensuplarının aday gösterilmemesi yönünde MKYK ve MYK’nın kararı bulunmaktadır. Bu konudaki kararımız daha önce de Parti Sözcümüz tarafından açıklanmış ve ilan edilmiştir. Bu görevlerdeki parti mensuplarımızdan ilan ettiğimiz karara rağmen adaylık başvurusu yapanlar ön elemede elenecek, temayül yoklamasında ve diğer belirleme süreçlerinde değerlendirilmeyeceklerdir."

 

30 Mart 2014 Yılında Ak Parti Başakşehir ilçesinden Meclis Üyesi olarak istifa eden Osman Kıdık, temayül yoklamasına alınmadan elenecek.

Haber; E.TAYHAN