Osmanlı Devletinin kuruluşunun 717. Yılında AK Parti Düzce İl Başkanlığı, ecdadını unutmadığını yaptığı programla gösterdi. Müftülük Konferans salonundaki konferans öncesinde izleyicileri Osmanlı’yı anlatan videolar ve Düzce Belediyesi Mehteran Takımının gösterisi büyük alkış aldı. Programa AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, AK Parti Düzce İl Başkanı Hikmet Keskin, Düzce Belediye Başkan Vekili Murat Caymaz, İlçe Belediye Başkanları, Kadın ve Gençlik Kolları Başkanları, AK Parti İlçe ve Belde Başkanları, STK Başkanları ve vatandaşlar katıldı.


Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda Şeyh Edebali’nin Osman Bey’e Nasihati video olarak izletildi. Ardından Cedidiye Camisi Müezzini Bayram Çotur, Kuran-ı Kerim Tilaveti ile sahnede yer aldı.

Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından Düzce Belediyesi Mehteran Takımının gösterisi ile programa devam edildi. Mehteran takımının gösterisi izleyenler tarafından ilgi ve büyük coşku ile karşıladı.


AK Parti Düzce İl Başkanlığı tarafından hazırlanan programda, Osmanlı Devletinin Kuruluşundan günümüze kadar olan süreci kısa bir video film ile izletildi.

Ardından “Kuruluşunun 717. Yılında Osmanlı’yı Anlamak” konulu konferansı sunmak üzere Düzce Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesinden Yrd. Doç. Dr. Fatih Özçelik, slayt gösterileriyle Osmanlı İmparatorluğu ile günümüz Türkiye’nin benzerliklerini ve karşılaştırmasını yaptı.



Özçelik özellikle Sultan 2. Abdülhamit dönemindeki batı ülkelerinin Osmanlı’ya bakışı ile günümüzdeki Türkiye’ye Avrupa ve Ortadoğu ülkelerinin bakış açılarını karşılaştırarak benzerlikleri gösterdi.


Haber:Y.SEVER