Uzun bir aranın ardından bugün yeniden başlayan İl Genel Meclisi Toplantısı’nda, Cumhur İttifakı AK Parti ve MHP arasında ilginç anlar yaşandı. Geçtiğimiz ocak ayında yapılan Denetim Komisyonu toplantısında AK Parti’nin adaylarına oy vermeyen MHP’ye, bugün yapılan İl Daimi Meclis Üyesi seçimlerinde AK Parti’den misilleme geldi.Yapılan İl Daimi Üye Seçimleri’nde AK Partili meclis üyeleri,  MHP’nin adayı İsmail Arsal’a oy vermedi. MHP’li Akçakoca İl Genel Meclisi Üyesi Engin Özensel de AK Parti Meclis Üyelerinin bu tavrını protesto ederek, oy kullanmazken, bu durum “Ülke genelinde AK Parti ve MHP arasında devam eden Cumhur İttifakı yerelde uygulanmıyor mu?” sorusunu akıllara getirdi.

Çiğdem Günal “AK Parti Grubu olarak böyle bir karar aldık”

Konu ile ilgili Öncü Haber’e bilgi veren AK Partili İl Genel Meclisi Başkanı Çiğdem Günal, AK Partili Meclis Üyelerinin İl Daimi Encümeni Seçimleri’nde MHP’nin adayını neden desteklemediklerini şu cümleler ile açıkladı:

“Geçtiğimiz şubat ayında yapılan Denetim Komisyonu seçimlerinde MHP’li meclis üyeleri bizim adaylarımıza oy vermedi. Bu nedenle geçtiğimiz cumartesi günü yaptığımız AK Parti Grup Toplantısı’nda böyle bir karar aldık. Bu kararı meclis üyelerimiz ile istişare ederek aldık.” 

Caboğlu MHP’yi yönetemez hale geldi

Bugün yapılan İl Genel Meclis Toplantısında AK Parti ve MHP arasında yaşanan kriz, ülke genelinde devam eden Cumhur İttifakı’na zarar verdiği yönünde yorumlandı. Toplantı öncesinde MHP İl Başkanı İlhami Caboğlu’nun MHP grubunu toplayıp toplamadığı merak konusu olurken, MHP Teşkilatları üzerinde etki kuramayan Caboğlu’na da tepkiler gelmeye devam ediyor. Capoğlu’nun MHP İl Başkanlığı’nda etkisiz olduğu yönünde gelen eleştiriler, aratarak devam ediyor.