AK Parti Genel Merkez Sosyal Politikalar Başkanlığı tarafından 81 ilde eşzamanlı olarak organize edilen engelli vatandaşlarla yemek programına AK Parti Düzce Milletvekilleri Fevai Arslan ve Ayşe Keşir de katıldı. 

AK Parti Sosyal İşler Başkanlığı tarafından düzenlenen etkinliğe AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir ve Fevai Arslan, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Sebahat Uçar, Kaynaşlı Belediye Başkanı Erol Bayraktar, Düzce Belediyesi Meclis Başkanvekili Gönül Asuk, down sendromlu çocuklar ve aileleri katıldı.
Yemeğin ardından Burhaniye Mahallesi Camii Baş İmam Hatip’i Osman Akyüz Kuran’ı Kerim Tilaveti yaparak yemek duası okudu. Duaların ardından slayt gösterisi izlendi.

“PKK’nın partisine yoldaşlık yapan, uyum sağlayan Ana Muhalefet Partisi…”

​Programda AK Parti Milletvekili Fevai Arslan referandum sürecinde olması dolayısıyla yürüttükleri “evet” kampanyasına ilişkin konuşma yaptı. Yürütülen evet-hayır kampanyalarından ötürü vatandaşın anayasa maddelerini çok iyi bildiğini belirten Arslan, ana muhalefet partisini sert bir dille eleştirdi.
Arslan, “Sayın cumhurbaşkanımız, belediye başkanlarımız, başbakanımız, parlamentomuzun değerli üyeler, açık oturumcular artık sizi iki aydan beri tabiri caizse bu işten bıktırdılar. 18 maddeden hiç bahsetmeyeceğim artık biliyorsunuz. Bir kere buna kim hayır diyor önce ona bakmak lazım. Önce PKK ‘hayır’ diyor, parlamentodaki partisi ‘hayır’ diyor bir de birkaç seneden beri PKK’nın partisine yoldaşlık yapan, uyum sağlayan ana muhalefet partisi ‘hayır’ diyor. Başka bir şey anlatmaya gerek yok. Bu kadar neden zaten yeter. Avrupa’nın tamamı da ‘hayır’ diyor. Onları neden ilgilendiriyor, bu iş? Sizler Düzceliler olarak yola çıktığımızdan beri bu davayı destekliyorsunuz. Düzce üstlenmiş olduğu misyonu 2002’den beri yerine getirmektedir. 16 Nisan’da da yerine getirecektir.” diye konuştu.

“Benim için çok kıymetli bir alan”
Konuşmasına engelli bireylere geçmiş yıllarda verilmeyen önemin AK Parti iktidarında verildiğini ifade ederek başlayan AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir şunları kaydetti:

“Bir AK Parti olarak ilk iktidara geldiğimiz günden itibaren sosyal devlet anlayışı üzerinde çok kararlılıkla durduk. 89 yılında göreve başladım ve o yıllarda engelliler alanıyla tanışma fırsatım oldu. 89 Türkiye’sinde bugünkü imkanlarımız yoktu. Yurtdışından misafirlerimiz gelirdi bu ülkede engelli yok sanırım derlerdi. Çünkü engellilerimiz sokağa çıkamazlardı. Ama şimdi annelerinin ellerinden sokağa çıkabiliyorlar. Rehabilitasyon eğitimleri ve ulaşımı da ücretsiz veriyoruz. Aynı zamanda evde bakım ücreti ve engelli maaşlarıyla eğitimden mahrum bırakmamaya çalışıyoruz. Ailelerin de benden sonra ne olacak kaygısını ortadan kaldırmaya çalışıyoruz. Bu benim için çok kıymetli bir alan.”

“Düzce AK Parti’nin kazanımlarının farkında bir şehir”
Referandum sürecine Düzce’den endişelerinin olmadığını ve 16 Nisan’da yapılacak olan anayasa değişikliği referandum oylamasına ilişkin cevabının mutlaka evet olacağını kaydeden Keşir şöyle konuştu:

“Bir referandum süreci yaşıyoruz. Biz Düzce olarak son derece övünçlü ve gururluyuz geçmiş seçimlerden. Düzce’nin o anlamda bir endişesi yok. Seçim öncesi kampanya döneminde parlamento kapandığı için vatandaşlarımızla daha sık bir arada olacağız. Düzce AK Parti’nin kazanımlarının farkında bir şehir. Ama birlikte büyüyor ve güçleniyoruz. Hızla ve yoğun çalışıyoruz eksiklerimizi kapatmak için.  Hayır diyenler Türkiye’nin büyümesi ve gelişmesini istemeyenler. Hayır diyenlerin içeride ve dışarıda işbirlikçileri var. Bu anayasa değişikliği Türkiye’de istikrarın, sosyal devletin kalıcı ve sürdürülebilir olmasının teminatı.”

Konuşmasının ardından Düzce AK Parti Milletvekili Ayşe Keşir konuklara, “Kalıcı istikrar için evet demeye var mısınız?” diye sordu. Program toplu fotoğraf çekiminden sonra son buldu.