AK Parti Düzce İl Başkanlığında düzenlenen etkinlik, üyelerin yakasına turuncu şerit takması ile başladı. AK Parti Kadın Kolları Düzce İl Başkanı Güler Güneş Çakıroğlu tarafından yapılan açıklamada, kadına yönelik şiddetin kabul edilemeyeceği üzerinde duruldu. Kadına şiddetin toplum ve hak katında gördüğü değerin altı çizilirken, AK Parti’nin bu konuda attığı adımlardan ve bu adımların devamı niteliğindeki adımlardan bahsedildi.
 
 “Allah da merhamet etmez”
 
AK Parti olarak, kadına şiddetin önüne geçmek için çabaladıklarını söyleyerek sözlerine başlayan Güler Güneş Çakıroğlu, şöyle konuştu:
“Kadim medeniyetimizin yüzyıllar boyunca aktardığı din, ahlak, şuur ve vicdan öğretilerinde, kadına ve kız çocuklarına uygulanan kötü muameleyi görmek mümkün değildir. Yüzyıllar öncesinden, henüz İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi yokken, kadın erkek ayırmadan insani bir mesajın dünyaya yayılmasına öncü olan Hz. Peygamber’in sözünü hatırlamak ve hatırlatmak gerekir. ‘İnsanlara merhamet etmeyene, Allah da merhamet etmez’ Kadın erkek ayrımı yapmadan bir yaşam biçimi olarak tüm insanlığa karşı kötü muameleyi bizlere men eden dinimizin, kadına ve kız çocuklarına uygulanacak kötü muameleyi kabul etmesi de mümkün değildir.”  
 
Kadınlara yönelik şiddetin önlenmesi için, hükümet olarak birçok adım atıldığını ifade eden AK Parti Kadın Kolları Düzce İl Başkanı Çakıroğlu, şunları kaydetti:
“Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Kadınlara karşı ayrımcılık, ırkçılıktan beterdir’ anlayışıyla gösterdiği özveriyi, kadına yönelik şiddetin ortadan kalkması için hep birlikte göstermemiz, bu mücadelede bize başarıyı getirecek unsur olacaktır.”

 “Turuncu çizgilerini çekmeye davet ediyoruz”
 
25 Kasım, Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Uluslararası Dayanışma Günü’ne verdikleri desteği yineleyen Çakıroğlu, şöyle devam etti:
AK Kadınlar, Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü’nde, kadına yönelik her türlü şiddete turuncu çizgilerini çekiyoruz. Aynı hassasiyetle, tüm toplumu da turuncu çizgilerini çekmeye davet ediyoruz. Sağlıklı bir toplum ve gelecek nesiller için kadına yönelik şiddete karşı hep birlikte turuncu çizgimizi çekelim” dedi.
 
 
AK Parti Kadın Kolları Düzce İl Başkanı Güler Güneş Çakıroğlu’nun sözlerini tamamlamasının ardından kürsüye çıkan Avukat Seher Öztürk, kadınların kanuni hakları hakkında bilgilendirmelerde bulundu.
 
Farkındalık etkinliği, AK Parti Kadın Kolları’na bağlı kadınlar ile partililerin ellerini turuncu boya ile kaplayarak, “Kadına Şiddete Dur” panosuna ellerinin izini çıkartması ile sona erdi.

Öncü TV Canlı Yayını Artı Yerel Medya farkı ile takip edebilirsiniz.

Artı Yerel Medya'yı smart televizyon ve telefonlarınıza indirmeyi unutmayın.

Web'den izlemek için: http://yerelmedya.tv

Android için: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.taksimbilisim.yerelmedya

İOS için: https://itunes.apple.com/tr/app/art%C4%B1-yerel-medya/id593435447?mt=8