AK Parti'nin 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerde yarışacak adaylarını tanıttığı törende sahneye çıkan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul adaylarının Meclis Başkanı Binali Yıldırım olduğunu açıkladı.



BİNALİ YILDIRIM GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım'ın ismini açıklamadan önce bir tanıtım videosu yayınlandı. Yıldırım, kendisi için hazırlanan videoyu izlerken gözyaşlarını tutamadı.



"BEN İSTANBUL'DA BİNALİ YILDIRIM OLDUM"

Konuşma yapmak için sahneye çıkan Yıldırım, "Çiçeği altın yıldız, suyu telli pulludur. Ay ve güneş ezelden iki İstanbulludur. Farih'in fethettiği İstanbul, Sinan'ın süslediği İstanbul, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kurtardığı İstanbul, Recep Tayyip Erdoğan'ın ayağa kaldırdığı İstanbul. Mevlama şükürler olsun. Yeniden birlikteyiz, yeniden beraberiz. Topal Dursun'un ve Bahar Hanım'ın oğlu Binali, babam beni okuyayım diye İstanbul'a yolladı, Kasımpaşa'ya. Çok çalıştım. Burada ortaokulu okudum, lise okudum, üniversite okudum, meslek sahibi oldum. Burada aile babası oldum. Bu şehirde milletvekili oldum. Ben İstanbul'da Binali Yıldırım oldum." ifadelerini kullandı.



ERDOĞAN VE YILDIRIM'IN DEV RESİMLERİ SAHNEYE KONULDU

Salonda kurulan platformun bir tarafında Erdoğan, diğer tarafında ise TBMM Başkanı Binali Yıldırım'ın fotoğrafı yer aldı.



15 BİN PARTİLİ BÜYÜK COŞKU YAŞADI

Sinan Erdem Spor Salonu'nu dolduran yaklaşık 15 bin partili, Binali Yıldırım'ın isminin açıklanmasıyla birlikte hep birlikte tezahüratlar yaptı. (Kaynak: haberler.com)


Artı Yerel Medya'yı smart televizyon ve telefonlarınıza indirmeyi unutmayın.

Web'den izlemek için TIKLAYINIZ 

Android için TIKLAYINIZ

İOS için TIKLAYINIZ