Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Düzce Üniversitesi işbirliği ile Türkiye Üniversite Liderlik İyileştirme Programı (TULİP) çerçevesinde düzenlenen “II. Yükseköğretimde Kadın Liderliğini Geliştirme, Güçlendirme Eğitimi ve Mentorluk Programı” başladı. Açılışta konuşan Rektör Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu, TULİP’in öneminden bahsederek, “Bizim bu tür programlar yapmamızdaki amacımız, kadınların daha fazla yükseköğrenimde liderlik pozisyonlarına aday olmasını teşvik etmek” dedi.


Kadın Kadının Destekçisi Olmalı


Ülkemizde kadın akademisyen oranının yüksek fakat yönetici kademelerine bakıldığı zaman bu oranın son derece düşük olduğunun altını çizen Şerifoğlu, “Kadın kadının kurdudur sözü toptan değişmeli; kadın kadının destekçisi olmalıdır. Bu konuda geri kalıyoruz. Dönüşümü yaratalım, öncülük edelim. Biz kadınlar hedef koymaktan çekiniyoruz, biz de bir mahcubiyet var. Kendimize yüksek hedef koyalım. Birçok programlarla kendimizi geliştirelim. Zorluklardan yılmamak lazım. Biz kadınların böyle bir iç direnci var, onu da iyi kullanmamız gerekir. Farklı çalışma yöntemlerinin, toplantı metotlarının, farklı öğrenme metotlarının olduğunu biz anlatalım. Dünya daha iyi bir yer olacaksa bu kadınların çabası ile olacaktır” dedi.


Önemli İlerlemeler Sağlandı


Son olarak konuşan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Kadın Statüsü Genel Müdürü Gülser Ustaoğlu, ülkemizin ekonomik, sosyal, siyasal ve kültürel alanlarında daha da güçlü olmasının, nüfusun yarısını oluşturan kadınların, hayatın tüm alanlarına daha etkin katılımı ile mümkün olacağını söyledi. Gülser Ustaoğlu, “Türkiye’de son 12 yılda kadınların güçlenmesi için kararlı adımlar atıldı. Kadın erkek eşitliğini esas alan düzenlemeler yapıldı. Eğitim, sağlık ve istihdam alanlarında önemli ilerlemeler sağlandı. Kadına şiddete yönelik imzalanan uluslararası sözleşmeler ve mevzuat düzenlemeleri, bu alanda yapılan siyasi kararlılığın bir sonucu olarak ortaya çıktı. Kadınların toplumdaki yerini güçlendirmek ve ekonomideki hak ettiği yeri almasını sağlamak gerekir” dedi.


Rektörümüz Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Kadın Statüsü Genel Müdürü Gülser Ustaoğlu’nun konuşmasının ardından kendisine “lale ve vav” motifli ebru tablo hediye etti. 23- 24 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilecek program, eğitim ve mentorluk oturumları ile devam edecek.

 

HABER: S. KAŞKIR