Akçakoca Belediye Başkanı Nazmi Çiloğlu Atıkları kaynağından toplama ile ilgili pilot bölgelerin tespit edilerek eğitim ve toplama çalışmalarına yakında başlanacağını söyledi.

Akçakoca Çevre Dostları Derneği ile bir bilgilendirme toplantısı yapan Başkan Çiloğlu çalışmaların nasıl yürütüleceği açıklamasını yaparak Çevre Dostlarının bu çalışmalarda aktif görev almasını arzu ettiğini istedi.Çevre dostları Derneği Yöneticileri böyle bir çalışmaya severek katılacaklarını ,neler yapabileceklerini bir rapor halinde kendilerine sunacaklarını belirtti.

Projeye göre evlere ilk aşamada iki ayrı renkte poşetler dağıtılacağını belirten Başkan Çiloğlu,''Mutfak ve diğer atıkları ayrı ayrı toplama temel prensip olarak görüyoruz. Mutfak atıklarını şimdiye kadar nasıl çözümleniyorsa aynı yöntemi takip edilecek. Kağıt pilastik gibi atıklar ise size verilen süreler içinde kapınıza gelen ekipler tarafından alınacak''dedi.

Özyuvam, Akkent,Sapak Beyaz Evler,Prestij Konutları,Ümran Siteleri,Yeşilkent ve Ceneviz Koop. mevkiilerinde başlayacak olduğunu belirten Başkan Çiloğlu''Eğer projeyi halkımıza iyi anlatabilir ve onların desteğini sağlayabilirsek hem kentimizi hem ülkemizi hem de dünyamıza çok büyük bir yarar sağlamış olacağız'' diye konuştu.