HABER:S.KAŞKIR

Akçakoca Belediye Başkanı Fikret Albayrak dün akşam Öncü Tv ekranlarında Akçakoca ile ilgili son gelişmeleri anlattı. Sahil bandı projesi ile yılın en iyi yerel yöneticisi ödülünü alan Albayrak, bu projenin Akçakoca’yı bir Avrupa kenti konumuna getireceğini söyledi.
Kötü yapılanma vardı
Albayrak, “Akçakoca araçlara göre dizayn edilmişti. Biz de bunu değiştirip insanlara göre dizayn ettik.Sahil bandında Akçakoca’ya yakışmayan kötü bir yapılanma vardı.Göreve geldiğimizden itibaren, sahil bandını parlayan kent Akçakoca’ya uygun hale getirmeye çalıştık. Avrupa kenti olabilecek bir proje hazırladık. Bu projeyi gören mühendis ve şehir planlamacıları Akçakoca’ya yakışacağı konusunda fikir beyan ediyorlardı. Biz de bu projeyle yarışmaya katılalım dedik. Birinci olduk bu da bizi kamçıladı.” Dedi.
Ayaklarım Yere Basıyor
Albayrak, kendisine ödül kazandıran projeyi ilk açıkladığında kimsenin yapabileceğine inanmadığını söyledi.
Albayrak, “ Ben bu projeyi ilk açıkladığımda herkes koro halinde yapamaz, yıkmaz dediler. Ben inşaat mühendisiyim. Ve ne yaptığımızı biliyorum. Ayaklarım yere basıyor. Hayal ettiğim projeleri uygulamaya döküyorum. Çoğu kişinin yapmaz, yıkamaz dediklerini yaptık. Bundan sonra uygulama kaldı. Adım adım ilerliyoruz. Önümüzdeki yaz ayına kadar bitirmeyi hedefliyoruz. Önümüzdeki yaz Türkiye çok farklı bir Akçakoca görecek.”
AK Parti vekillerinin işi zor
AK Parti’nin önümüzdeki yerel seçimlerde Akçakoca belediyesine talip olmasını ve milletvekillerinin köy ziyaretlerinde sık sık bunu dile getirmesini değerlendiren Albayrak, Akçakoca’da çıtayı yükselttiğini, AK Parti’nin bu çıtaya ulaşmakta zorlanacağını savundu.
AK Parti’nin Akçakoca’ya talip olması konusunda, “Hiç endişelenmiyorum” diyerek söze başlayan Albayrak, “ Akçakoca kabuğunu kırdı. Vatandaşlarımız da bir şeyler görmeye başladı. Başta asla yapılamaz denilen bir çok şeyi başardık. Bunlar için bilgi, vizyon, akıl ve çalışmak gerekiyor. Çıta belli bir noktaya taşındı. O seviyenin altında kalacak bir belediye başkan adayını Akçakoca kabul etmez. Ak parti vekillerinin işi zor. Çıtayı daha yukarılara taşıyacak bir aday ortaya koymaları gerekiyor.” Dedi.
Akçakoca’yı Bir Üst Lige Çıkaracak Projeler Hazırlıyoruz
Projelerinin bu döneme yetişmeyeceğini belirten Albayrak, Akçakoca halkından bir dönem daha istedi.
Albayrak, “Şimdiden seçim projelerini hazırladık. Önümüzdeki 5 yılı bugünden planlamaya başladık. Zaman kaybetmeden uygulamaya koyacağız. Akçakoca’yı bir üst lige çıkaracak çılgın projeler hazırlıyoruz. İnşallah seçimlerde bunları ortaya koyabileceğiz.”diye konuştu.
Milletvekilleri fındığa kafa yorsunlar
Milletvekillerinin köy ziyaretlerinde fındık konusunu açmaları gerektiğini ifade eden Albayrak, milletvekillerinin bu konuda kafa yormalarını istedi.
Albayrak, “ Milletvekilleri köylere gittiğinde fındık konusunu açmalılar. Biz fındığa karışmıyoruz demekle, biz destekleme parası veriyoruz demekle bu işin içinden çıkamazsınız.Bizim dünyaya meydan okuduğumuz iki önemli değerimiz ordumuz ve fındığımız. Bence değerli milletvekilleri fındığa kafa yorsunlar. Vatandaşlarımız bunu bekliyor. Geçen yıl 7 TL olan fındık bu yıl 3,5 TL böyle bir şey olabilir mi, yarı yarıya nasıl düşer?”dedi.
Kılıç, Bağımsız Devam Etmeli
Beyköy Belediye Başkanı Osman Kılıç’ın partisinden ayrılması ile ilgili de konuşan Albayrak, partiden ayrılmayı çok etik bulmadığını Kılıç’ın bundan sonraki süreçte bağımsız olarak devam etmesi gerektiğini söyledi.
Albayrak, “ Ben hangi siyasi parti ile kazanmışsanız o dönemin onunla bitirmesinden yanayım. Eğer istifa etmişseniz de bağımsız olarak devam etmesinde fayda var diye düşünüyorum. Siyasi parti değiştirmeyi de çok etik bulmuyorum. Kendisine tavsiyem bu dönemi bağımsız olarak tamamlaması. Bu dönemden sonra farklı parti düşünebilir. Bu da çok normaldir.”şeklide konuştu.
Festivalin Reklam Boyutunu Arttırmak İstiyoruz
15. Akçakoca Kültür ve Turizm Festivali’nin dolu dolu geçtiğini ifade eden Albayrak, gelecek yılki festivali şimdiden planlamaya başladıklarını dile getirdi.
Albayrak, “Gelecek yılki festival hazırlıklarımıza şimdiden başladık. Ekim ayında anketlerimizi yapacağız. Tarihlerini belirledik. 28-29-30 Haziran tarihlerinde yapılacak. Önümüzdeki yıl festival festivalin reklam boyutunu arttırmak istiyoruz. Köşe yazarlarını davet etmek istiyoruz. İnşallah önümüzdeki yaz Yılmaz Özdil’i getireceğiz. Önümüzdeki yaz mazeretimiz olmayacak., çalışmlarımızı bitiyoruz.”dedi.