Düzce Valisi Su başta olmak üzere, Düzce’den katılması beklenen tüm yetkililer programda yer alamamaktan duydukları üzüntüyü dile getirerek, davet programına başarı dileklerini sunup katılımcı konuklara selam ve sevgi mesajlarını ilettiler.

Akçakoca protokolünün tamamına yakınının iştirak ettiği 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü etkinliğine, İGM üyeleri Ayfer Yılmaz ve Dursun Çakır, Çok sayıda Belediye meclis üyesi, İlçe Müftüsü Mehmet Taşçı, siyasi partilerin başkan ve yöneticileri, kamu kurum amirleri ve özel sektör temsilcileri, meslek odaları ve sivil toplum kuruluşları yöneticileri katıldı.
Kartepe belediye başkanı ve beraberindeki heyetle toplantıları olduğu için gazetecilerin etkinliğinde yer alamayan Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, Özel Kalem Müdürü İsmail Kural’ı toplantıya göndermek suretiyle, programı düzenleyenlere başarı dileklerini ve katılan davetlilere selam ve sevgi mesajlarını iletti.


Ev sahipliğini DGC Akçakoca Temsilcisi Hüseyin
Denizgez’in yaptığı program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.
Açılış konuşmasını yapan Gazeteciler Cemiyeti İlçe Temsilcisi Denizgez, 10 Ocak gününün ortaya çıkış sebeplerini anlatarak başladığı konuşmasına, yerel medyanın içinde bulunduğu ekonomik sıkıntıları anlatarak devam etti. Denizgez, basın camiasıyla kamu kurumları arasında yaşanan iletişimin eksikliğinin giderilmesi gerektiğini ifade etti.


DGC Akçakoca Temsilcisi Hüseyin Denizgez’in konuşmasının ardından, davetliler arasından günün anlam ve önemine ilişkin açıklamalar yapmak isteyenlere mikrofon uzatıldı.

Konuklar arasından ilk sözü Akçakoca’nın yaşayan en eski gazete yazarı olan Şakir Şengül aldı. Şengül, zor şartlar altında yaptığı gazetecilik dönemlerinde yaşadığı deneyimleri aktardı.
Sonraki konuşmacı Ak Parti eski İGM üyesi ve eski İlçe Başkanı İbrahim Bilgin, gazetecilik yaptığı dönemlerde yerel basının giderek güçleneceğini söyleyen sinema yazarı Ömer Lütfü Mete’yle geçmişte yaşadığı hatıralarına yer verdi.


Eski belediye Başkanı Erol Solak ise, kendi belediyeciliği döneminde Akçakoca’nın radyo ve televizyon yayınlarına sahip olduğunu söyleyerek, bugün teknolojik imkânlar açısından çok ilerde olunmasına rağmen, 15-20 yıl öncesinden daha geri bir durumun yaşandığını söyledi.
Akçakoca Yeşilay Derneği Başkanı emekli imam Bahadır Kıbrıs ise, uyuşturucu batağına çekilmeye çalışan gençlerimiz için yerel basına büyük sorumluluklar düştüğünü söyledi.
Anadolu Partisi İl Yöneticisi Salih Şengün ise yeni kurulan bir parti olmasına rağmen, böylesi bir organizasyona davet ediliyor olmanın iyi bir jest olduğunun altını çizerek, basın ve siyaset kurumları arasındaki ilişkilerin önemine vurgu yaptı.


CHP İlçe Başkanı Hamdi Deniz ise, gazetecilik dendiğinde katledilen Uğur Mumcu ve Çetin Emeç’leri hatırladıklarını; iktidar yandaşlığı yapan gazete patronlarının aldıkları ihalelerle zenginliklerine zenginlik katarken, muhalif basın üzerinde her türlü baskı ve sindirmenin yaşandığını; yerel basın çalışanlarının ise yeterli desteği göremediklerini ve imkânsızlıklarla boğuştuklarını ifade etti.


Davetliler arsından son konuşmayı yapan Akçakoca Müftüsü Mehmet Taşçı ise, basının haber yapma anlayışının Kuran’da yeri olduğunu söyleyerek, Hucurat sûresi’nin 6.ayetinin ‘’Ey iman sahipleri! Özü sözü bozuk birisi size bir haber getirdiğinde, hemen araştırıp inceleyin/delil arayın! Yoksa bilgisizlikle bir topluluğu suçlar da yapmış olduğunuza pişmanlık duyar hale gelirsiniz.’’ şeklinde olduğunu söyledi.


10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü etkinliğini düzenleyen gazetecilerden Akçakoca TV ve Düzce’nin Sesi gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Nevzat Cingirt, Doğan Haber Ajansı Akçakoca Temsilcisi Ayşenur Yaman ve İhlas Haber Ajansı Akçakoca Temsilcisi Tuncay Türkgülü de gazetecilerin yaşadıkları sorunlarla ilgili çeşitli açıklamalar yaptılar.


Basın mensuplarının yaptığı konuşmalarla son bulan program, Otel işletmecileri tarafından sunulan ikramların ardından bir saat süren serbest sohbetle sona erdi.

 

Haber:Y.SEVER