AK Parti Akçakoca İlçe Başkanı Esvet Sarıoğlu, düzenlediği basın toplantısında, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Parti binasında, ilçe yönetim kurulu, kadın kolları ve gençlik kolları yöneticileri ile AK Parti belediye meclis üyeleri eşliğinde basın mensuplarını ağırlayan Sarıoğlu, birçok konuda yöneltilen soruları da cevapladı.

Sel afeti sonrası yapılanlar…
Başkan Sarıoğlu, 17-18 Temmuz tarihlerinde Akçakoca’yı etkisi altına alan sel afeti sonrasında yapılan çalışmaları anlattı. Köylerin sahipsiz bırakıldığı yönündeki eleştirilerin haksız eleştiriler olduğuna vurgu yapan Sarıoğlu, bölgedeki yollara 30 kilometre asfalt döküleceğini, aksamaların ihale süreçleri ve teknik sorunlar nedeniyle yaşandığını söyledi.
Afet bölgesinde yıkılan köprülerin yerine yapılacak olan yeni köprülerle ilgili olarak da paranın geldiğini belirten Sarıoğlu, programları yapılan köprü çalışmalarının ihale aşamasına geldiğini söyledi.

Köprüye "Mehmet Gündüz" ismi verilmesi gündeme
Göktepe Köyü çay mevkiinde yapımı henüz tamamlanan köprüye verilecek isimle ilgili de bir açıklama yapan Sarıoğlu, geçmiş dönem belediye başkanlarından olan merhum Mehmet Gündüz’ün evi ve köyünün yakınında yer alan köprüye, kendisinin isminin verilmesi ile ilgili aile mensuplarından talep geldiğini söyledi.




Beton santrali…
İlçe Başkanı Sarıoğlu, Akçakoca’da yapımı tamamlanan ve üretim aşamasına gelen beton üretim santraliyle ilgili olarak da bir açıklama yaparken, belediyenin 18. madde uygulamasını hayata geçireceğini, o bölgede yol genişletme ve yapım çalışmalarının olacağını, valilik, belediye ve beton santrali firmasının işbirliğiyle çalışmaların tamamlanacağını söyledi.

Rutin asfaltlamalar…
Sarıoğlu, asfalt çalışmalarının sadece afet bölgesinde değil, bölge dışında da yapıldığını söyledi.
Birçok farklı noktada asfalt çalışmasının sürdüğünü belirten Sarıoğlu, Aktaş Şelalesi'ne giden yolun da asfaltlanacağını, bu işin parasının da çıktığını sözlerine ekledi.



Faryan Camii tadilatı…
Cumhuriyet Mahallesi'nde yer alan tarihi Faryan Camii'nin tadilat taleplerinin kabul edildiğini söyleyen Sarıoğlu, valilik tarafından  desteklenen bu tadilat çalışmasının derhal başlayacağını ifade ederek, "İnşallah ilk teravih namazını o camimizde kılacağız." şeklinde konuştu.

Belediyeye destek konusu…
Sarıoğlu, belediyeye ilk günden itibaren destek olduklarının altını bir kez daha çizerek, Akçakoca Belediyesi'ne bugüne kadar gelen hibe desteğini yaklaşık 16 milyon lira olarak açıkladı. Başkan Sarıoğlu ayrıca, hibe desteğinin dışında 5 milyon lira tutarındaki kredi talebinin de onaylandığını söyledi.

Şehitler Parkı için 750 bin lira, kum temizleme aracı için 1 milyon 380 bin lira, çöp konteynerleri için 160 bin lira, İller Bankası’ndan kilit parke için 350 bin lira, Şehitler Parkı içindeki binanın kamu borcuna mahsup edilmesine karşılık mülkiyet devri için 8 milyon lira, hibe itfaiye için 700 bin lira, tam donanımlı ambulans hibesi için 400 bin lira gibi bir rakamın hibe olarak ilçeye kazandırıldığını kaydeden Sarıoğlu, bundan sonra da yeni hibe imkanlarının Akçakoca’ya gelmesi konusunda ellerinden gelen tüm desteği vereceklerini söyledi.




Belediye borçları konusunda…
AK Parti Akçakoca İlçe Başkanı Esvet Sarıoğlu, eski belediye başkanlarından Nazmi Çiloğlu döneminden Fikret Albayrak dönemine geçildiğinde 15 milyon lira borç bırakıldığını, belediye yönetiminin Albayrak’tan Cüneyt Yemenici’ye geçtiği 2014 yılında ise, devredilen borcun 44 milyon lira dolayında olduğunu söyledi.
Yemenici’nin bıraktığı borç miktarının da 70 milyon lira olduğunu söyleyen Sarıoğlu, artık 10 ay sonra bu konuları konuşmanın, ‘yapamıyoruz’ denmesinin doğru olmadığını, belediyelerde borçlanmanın normal olduğunu, önemli olanın bunları mazeret göstermeden ve üzerinden dedikodu yapmadan çalışmak olduğunu söyledi.

Belediyenin Sepaş’a olan borcu…
Sarıoğlu, Akçakoca Belediyesi'nin Sepaş’a olan borç olayını araştırdıklarını belirterek, yeni belediye yönetiminin geçmiş dönem belediye yönetiminin borç durumunu bir pankartla çarşı merkezine astırdığını, orada elektrik borcunun 2 milyon 300 bin lira olarak yazılı olduğunu, kısa sürede bu borcun nasıl 4,5- 5 milyona çıktığı konusunda ise, ortaya bir tezatın çıktığını söyledi.
Sarıoğlu ayrıca, Cüneyt Yemenici döneminde 5 milyon liraya yakın elektrik borcu ödemesi yapılmış olduğunu, ortaya çıkan yeni sorunun ise ikili ilişkiler ve diyaloğa yeterince önem verilmemiş olmasından ve arkasından meydana gelen zıtlaşmadan kaynaklandığını söyledi.
‘Sepaş’ın yaptığını da doğru bulmam, ondan sonra belediyeden yapılan açıklamaları da doğru bulmam’ diyen Sarıoğlu, kendilerinin de araya girerek sürecin tatlıya bağlanmasına aracı olduklarını, çıkartılan ödeme cetveline uygun olarak ödemelerin yapıldığını söyledi.