Akçakoca'da fındık fiyatına tepki olarak yürüyüş düzenleniyor. Serbest piyasada 11 TL civarında olan fındık için Toprak Mahsülleri Ofisi hala müdahale alımı fiyatını açıklamazken, bu duruma tepkili olan üreticiler CHP'nin öncülüğünde seslerini yürüyüşle duyurma kararı aldı.

CHP Akçakoca İlçe Başkanı Ömer Başar'ın gerekli izinleri aldığı fındık yürüyüşünün yarın saat 17.00’da Sapak’tan başlayarak merkez çarşıda son bulacağı öğrenildi.

Yürüyüşe ilişkin açıklamada bulunan CHP Akçakoca İlçe Başkanı Başar, serbest piyasada oluşan düşük fındık fiyatlarına üreticilerin tepki verdiğini vurguladı.

Yürüyüş sırasında yapacağı açıklamada fındık fiyatlarının devlet tarafından bir an önce açıklanması gerektiği üzerinde duracağını aktaran Başar, fiyatların en az 15 lira olması gerektiğini ifade edeceğini söyledi.

Bu yürüyüşün fındık üreticilerinin vicdanının sesi olacağının altını çizen CHP Akçakoca İlçe Başkanı Başar, vatandaşların katılımlarının ise etkinliği güçlü kılacağını ve yetkililerin bu sese kulak vermesini sağlayacağını söyledi.

Haber: C. ÜSTÜNER