Fedai Karabıyık Parkı'nda düzenlenen etkinlikte bir araya gelen kadınlar, ellerinde "Kadına şiddete hayır", "Sevgi ve hoşgörüye evet" yazılı pankart açtı.

Akçakoca Belediyesi Avukatı Seher Göktaş, kadınların dünyanın her yerinde fiziksel, ekonomik ve psikolojik olmak üzere bir çok şiddet türüne maruz kaldığını belirterek, "Hukukun üstünlüğünü, eşit yurttaşlığı, insan haklarını ve demokrasiyi yerleştirmek için öncelikle eğitim seviyesini yükseltmek kadına yönelik ayrımcılığı ve şiddeti silmek zorundayız." diye konuştu.



Akçakoca Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Öztaş da dünyanın her yerinde kadınların ulusal ve sınıfsal saldırılara maruz kaldığını belirterek, "Hiçbir sebep bir canlıya şiddet uygulanmasını mazur gösteremez." dedi.
Konuşmaların ardından kadınlar tarafından kadına yönelik şiddete dikkat çekmek amacıyla gökyüzüne mor ve turuncu balonlar bırakıldı.




Program Akçakoca Belediyesi Başkan Yardımcıları Hakan Öztaş, Yüksel Yılmaz, Umut Işığı Yardımlaşma ve Dayanışma Birim Koordinatörü Nursen Yanmaz ve MHP İlçe Başkanı Mustafa
Özensel tarafından kadına yönelik şiddete karşı mücadele günü temalı fotoğraf sergisinin açılışı ile son buldu.