Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü ve Türkiye Odalar Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, bir dizi programa katılmak üzere Akçakoca’ya geldi. Özlü ve Hisarcıklıoğlu’na çok sayıda partili eşlik etti.

Özlü ve Hisarcıklıoğlu’nun ilk durağı Akçakoca’da boru üretimi yapan bir fabrikanın yeni hizmet binasının açılış töreni oldu. Fabrikanın açılış kurdelesini kesen Özlü ve Hisarcıklıoğlu burada fabrika yönetimiyle yapılan kısa toplantının ardından Akçakoca Öğretmenevi’nde yapılacak ödül törenine katıldı.



Akçakoca TSO’dan ödül töreni
Akçakoca Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen hem kurumlar vergisi, hem de gelir vergisinde derece alan 55 işadamı için düzenlenen ödül töreni Akçakoca Öğretmenevi’nde düzenlendi. Törene, Özlü ve Hisarcıklıoğlu’nun yanı sıra AK Parti Milletvekili Ayşe Keşir, AK Parti İl Yönetimi, bazı ilçe belediye başkanları ve iş adamları katıldı.



“515 firmamızın her biri, bu güzel ilçe için önemli bir değerdir”
Kurumlar ve gelir vergisinde derece alan iş adamlarını tebrik ederek konuşmasına başlayan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü şu ifadelerde bulundu:

“Üreten, katma değer oluşturan, istihdam sağlayan, kazancının vergisini ödeyen bütün işadamlarımız bizim başımızın tacıdır. Sizler sadece Akçakoca’ya değil, tüm Türkiye’ye değer katan, örnek olan kişilersiniz. Akçakoca Ticaret ve Sanayi Odamıza kayıtlı 515 firmamızın her biri, bu güzel ilçe için önemli bir değerdir, kıymettir. Akçakoca Ticaret ve Sanayi Odamızın çalışmalarını yakından ve takdirle izliyoruz.”

“Gözbebeğimiz ilçemizi, Türkiye’ye tanıtmalıyız”
Düzce ve Akçakoca’nın birçok alamda geniş fırsat ve potansiyele sahip olduğunu kaydeden Özlü şu değerlendirmelerde bulundu:

“Bu potansiyel sayesinde Akçakoca’da gözle görünür bir değişim başlamıştır. Batı Karadeniz’in incisi, kendi kabuğuna sığmayan, sürekli gelişmek ve büyümek isteyen bir ilçe konumuna yükselmiştir. Akçakoca, tarımdan ticarete, sanayiden turizme kadar çok geniş bir alanda büyümeye devam edecektir. Örneğin Akçakoca, geçtiğimiz Ramazan Bayramı’nda kendi nüfusunun 6 katı misafiri ağırlamıştır. Bu kadar büyük bir talebin üstesinden gelmek, önemli bir başarıdır. Bu noktada bize düşen ödev; bu göz bebeğimiz ilçemizi tüm Türkiye’ye tanıtmak, ilçe ekonomisine katkıda bulunmak olmalıdır.”

2100 işletmeye, 55 milyon lira nakit destek
Düzce ve Akçakoca’nın büyüme potansiyelini 2017 yılında tamamen gösterdiğini belirten Özlü KOSGEB kredilerinden Düzce’de yaralananlar hakkında da bilgilendirmelerde bulunarak şöyle konuştu:

“Düzce’nin ve Akçakoca’nın potansiyeli, 2017 yılında iyice kendini göstermiştir. Bugün Düzce genelinde aktif çalışan sayısı 103 bin seviyesine ulaşmıştır. Bu rakam, 2016 yılında 96 bin olarak gerçekleşmişti. Bu artışta hiç şüphesiz, Sayın Cumhurbaşkanımız öncülüğünde başlattığımız istihdam seferberliğinin önemli bir payı olmuştur. Diğer yandan bu yıl içinde KOSGEB tarafından verilen faizsiz kredi desteğinden, Düzce’de 2100 işletmemiz faydalanmıştır. Bu işletmelerimize 55 milyon lira nakit destek sağlanmıştır. Düzce ve Akçakoca’daki bu girişimci ruh ve motivasyon hepimiz açısından sevindiricidir. Akçakoca’da faaliyet gösteren işletmelerimiz de, bu istihdam ve üretim seferberliğinde yerlerini almışlardır.”

“KOBİ’lerimiz ve yerel işletmelerimiz, Türk ekonomisinin can damarlarıdır.” Diyen Özlü son olarak, Akçakoca’nın önümüzdeki yıllarda büyüyüp gelişerek Türkiye’nin sembol ilçelerinden biri olacağını belirtti.

Hisarcıklıoğlu: Çok şanslısınız
Törende konuşan ve başkanlığı boyunca Düzce’ye dördüncü gelişi olduğunu belirten Türkiye odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ise Düzce’nin Akçakoca ilçesi ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’ye övgü dolu konuşmasında şunları kaydetti:

“Benim denize girdiğim ilk yer burası. Akçakoca Karadeniz’in incisi. Müthiş bir turizm potansiyeli var. Bu topraklar Allah’ın size bir lütfu. Size müthiş bir zenginlik vermiş çok şanslısınız. Bizi bir araya getiren Akçakoca Ticaret ve Sanayi Oda başkanına da teşekkür ediyorum. Güzel bir tablo ve güzel bir birlik beraberlik var burada. Milletvekillerimiz iş dünyasından çıkma çünkü halimizden de anlarlar. Belediye başkanımız bizim kaybımız siyasetin kazancı Akçakoca’nın kazancı. Bakanımız, ev sahibimiz, buranın evladı, sizin hemşehriniz. Müthiş bir eğitimi ve çalışma performansı var. Memleketinden hiç kopmadı. Önce vekil yaptınız sonra sizin desteğinizle sanayi bakanı oldu. Sanayide de devrim niteliğinde icraatlar yapıyor.”

Özlü’ye övgüler yağdırdı
Bakan Özlü’nün yaptığı önemli icraatları anlatan Hisarcıklıoğlu şöyle konuştu:

“TRT'ye pay öderdik. Kullandığımız sanayi elektriğinden pay öderdik. Neden öderdik hiç anlamadım. Biri getirmiş koymuş üzerimizden bir türlü kalkmıyordu. Tamam ödeyelim ama devletin kuruluşu ile özel sektör kuruluşuna bakıyorum. Birisinde çalışan kişi sayısı 500, birisinde çalışan işçi sayısı 10 bin. İzlenme oranına bakıyorum özel sektörde yüzde 99, devletin televizyonunu izleyen yok, finansmanını bize yaptırıyorlardı. Her fırsatta söylememe rağmen sayın bakanımız bizi bu yükten kurtardı. Allah razı olsun. Sanayiciye, yatırımcıya hep beraber destek olmamız lazım diyoruz. Alıp satmadan zenginlik olmaz. OSB'lerde ödenecek emlak vergisi sıfır. 'Artık belediye ile uğraşmayın. Belediye başkanlarının önünde hazır olda durmayın. Siz yeter ki yatırım yapın' dedi. Bu yükü de üzerimizden aldı. Özel sektör olarak üzerimizden kaldırdığı yük 1 milyar TL yıllık. Bu bizim cebimizde kaldı. Bu kısmı devlet üstlendi.”

“Bu bir iftihar tablosudur”
Son olarak Düzce’nin geleceğinin parlak olduğunu ifade eden Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Düzce hakkında şu değerlendirme ve bilgilendirmelerde bulundu:

“Açılan şirket sayıları ekonomideki gidişatın nasıl olduğunu gösterir. Türkiye’si de son 6 ayda yüzde 3 artmış Düzce'de yüzde 39 artmış. Düzce için iki rakam vereceğim Türkiye’de son altı ayda karşılıksız çek oranı yüzde 39 düştü. Düzce’de ise yüzde 30 düştü. Bu bir iftihar tablosudur. Düzceli sözünün eridir demektir bu. Bankalarda da iyi paranız var. 2.1 milyar TL bankalarda paranız var. Türkiye'nin gelişmesinde çok önemli rol oynadınız. Allah sizlerin daha çok kazanmasını sağlasın.”

Konuşmaların ardından Akçakoca’nın gelir ve kurumlar vergisi rekortmenlerine ödülleri bakan ve birlik başkanı ile protokol üyeleri tarafından verildi.



Haber: Ö. YILMAZ