Akçakoca Kaymakamlığı Kültür Sanat ve Gençlik Merkezi düzenlenen törenle hizmete açıldı. Açılışa Vali Bülent Kılınç, Düzce Milletvekili Yaşar Yakış, Kaymakam Savaş Tuncer, Başsavcı Ekrem Yiğit, İl Emniyet Müdürü Zekeriya Kahraman, İl Telekom Müdürü Kadir Can öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Vali Bülent Kılınç, Kaymakamlık tarafından yaptırılan Kültür ve Sanat Gençlik Merkezi'ne öğrencilerin ilgi göstermesini istediklerini belirterek'' Bu merkez daha önce başka amaçla kullanılmaktaydı. Şimdi yeniden inşaa edilerek bu duruma getirildi. Bina eski olabilir ancak bu merkezlerin açılması genç kuşak için önemlidir. İçinde bulunan kütüphane, bilgisayar merkezi ve çeşitli halk kursları gençlere değişik meslek dalları kazandıracaktır'' dedi.

Düzce Milletvekili Yaşar Yakış, memleketi Akçakoca'da Gençlik Merkezi'nin açılmasından son derece memnun olduğunu ifade ederek, '' Kültür Sanat ve Gençlik Evi hayalimde olan bir şeydi. Bunun gerçekleşmesi çok önemli.1950'li yıllarda Akçakoca'da böyle bir merkez vardı. Ben koyunlara çobanlık yaptığım dönemde, boş kalan zamanında bu merkeze giderek Fransızca öğrenmiştim. O zamanki merkezde gördüğüm dil kursu bana çok şey kazandırdı ve şimdi 6 adet dil biliyorum. Bu merkezden Akçakocalı gençlerin faydalanması için de elimden geldiği kadar kütüphaneye destek olacağım ve kitap göndereceğim'' şeklinde konuştu.

Akçakoca Kaymakamı Savaş Tuncer, Kültür, Sanat ve Gençlik Merkezi yapımında bir çok iş adamlarından destek aldıklarını vurgulayarak, amaçlarının kültürlerine sahip çıkmak olduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından Vali Bülent Kılınç ve Düzce Milletvekili Yaşar Yakış tarafından destek veren iş adamlarına plaket verildi ve ardından açılışı gerçekleştirilen Gençlik Merkezi gezildi.

Açılış sonrasında Remzi Köyseven isimli yaşlı bir vatandaş açılışı gerçekleştirilen Gençlik Merkezi merdivenlerinden inerken ayağı takılarak kafası üzerine düştü. Protokol ve Akçakoca İl Sağlık Gurup Başkanı Dr. Kurutuluş Arat tarafından ilk müdahalenin yapıldığı yaralı, 112 Acil Servis ekipleri tarafından Akçakoca Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Köyseven'nin durumunun iyi olduğu belirtildi.