Doğalgaz konusundaki bir soru üzerine açıklamalarda bulunan Albayrak, EPDK'dan doğalgaz konusunda iznin alınmış olduğunu ama kazı çalışmaları ve uygulaması konusunda net bir güzergah projesi veya başka bir projenin hazır olmadığını söyledi.

Bu yıl yapılacak olan festival ve yaz sezonundaki turizm hareketlerine zarar vermemesi için bu sene bahar ve yaz aylarında çalışmaların şehir içinden Altunçay ve Çayağzı köylerine kaydırılacağını belirten Albayrak, Eylül ayından itibaren de şehir içindeki çalışmaların yapılarak 2010 Mayısı'nda ilçenin doğalgaza kavuşacağını ifade etti.

Yatırımcı firmanın ilk etapta Akçakoca'yı rantabl görmediğini belirten Albayrak, doğalgazın ilçeye verilmesinde AK Parti Milletvekili ve AB Uyum Komisyonu Başkanı Yaşar Yakış'ın büyük emeklerinin olduğunu söyledi.

Albayrak tüm imkanların seferber edilse bile doğalgazın bu kışa yetiştirilemeyeceğini ve önümüzdeki hafta içinde bu konuda gerekli açıklamanın yapılacağını da sözlerine ekledi.

Bilindiği gibi Akçakoca'da, 2004 yılında arama çalışmaları başlatılarak ve ilk sondajı yine o yıl vurulan doğalgazın 20 Mayıs 2007'de ulusal boru hattına verilemesinin ardından, kendi sınırları içerisinde üretilen doğalgaz enerjisinden Akçakoca'nın da yararlanması için kazı çalışmaları, eski başkan Nazmi Çiloğlu tarafından 18 Mart 2009 tarihinde törenle başlatılmıştı