Düzce'ye bağlı Akçakoca ve Cumayeri ilçeleri 17 Temmuz akşamı tarihinin en acı felaketlerinden birini yaşadı.

Metrekareye 165 kilogram yağışın düştüğü Düzce, son 100 yılın en büyük sel afeti ile karşı karşıya kaldı. 3'ünün cansız bedenine ulaşılan kayıp vatandaşlardan 4'ünü havada, karada ve suda arama çalışmalarının devam ettiği şu günlerde Türkiye, Düzce için kenetlendi.

Sel ve heyelan afetlerinin ardından Düzce'nin iki ilçesine tüm Türkiye'den destek yağmaya devam ediyor. Devletin tüm imkanları ile seferber olduğu afetzede bölgelere, sadece kamu kurumları ve yerel yönetimler değil, sivil toplum kuruluşlarından vatandaşlara kadar toplumun her kesiminden maddi-manevi 'Yanınızdayız mesajı' geliyor.

Komşu il Bolu'nun halkı da Akçakoca'yı bu zor günlerinde yalnız bırakmamak için sosyal medya üzerinden destek olma çağrılarına başladı.

Dere yatağının taşması nedeniyle adeta denizle kent merkezinin birleştiği Akçakoca'nın yaralarını sarmaya bir nebze de olsa katkı sağlamak isteyen Bolulular, Düzce halkının her kötü günde yanlarında olduğuna işaret etti.

Sosyal medya üzerinden hızla yayılan paylaşımlarda, "Akçakoca'ya destek için Bolu halkı tatillerini Akçakoca'da yapmalı. Onlar bizim yanımızdaydı. Biz de onların yanında olmalıyız. İster çadırda ister küçük bir otel odasında ya da gününbirlik bir plajda... Unutmayın Akçakoca kapısı bize her zaman açık komşumuz." ifadelerini kullandı.



Haber: C.ÜSTÜNER