Akçakoca'daki çalışmaları değerlendiren Belediye Başkanı Fikret Albayrak, sahil projesinin yüzde 60 seviyesinde tamamladıklarını, seçim dönemine kadar tamamını bitirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Seçime Kadar tamamlanacak

“Sahil projemiz emek verdiğimiz “Marka” bir proje.” diyen Albayrak, “Bu proje Akçakoca'ya ekonomik ve görsel anlamda çok katkılar sağlayarak marka kent olma yolunda önemli mesafeler aldıracak. Yaklaşık 1 yıl önce uygulamaya başladık. Merkez camisi ve Çuhallı çarsının olduğu alanda önemli mesafeler aldık. Şuanda yüzde 60 seviyesinde bitirdik. Mayıs sonu itibariyle yüzde 90 seviyesinde tamamlamayı planlıyoruz. Seçime kadar Akçakoca sahil projesinin tamamını bitirmeyi hedefliyoruz.”dedi.

B Planı Olacak

Albayrak, Akçakoca'ya yapılması düşünülen Organize Sanayi Bölgesi'nin Düzce için bir B planı olacağını söyledi.

Akçakoca'nın bir bölgesinin OSB'ye son derece müsait olduğunu ifade eden Albayrak, “Ankara ve İstanbul'a yakınlığı nedeniyle bize de çok talep geliyordu. Maalesef yatırımcıya sanayi temin edemediğimiz için elimizden kaçırıyoruz. Düzce İstanbul'un su havzası. Gelecekte en değerli şey su ve gıda olacak. Turizme zarar vermeyen bir OSB anlayışı ile bir bölgeyi organize sanayi bölgesi olarak planlıyoruz. Düzce su havzasında olduğu için bir gün bu sanayilerin kaldırılması ön plana çıktığında bir b planımız olsun ve Düzce sınırları içinde kalsın anlayışı içerisindeyiz. Bu nedenle Akçakoca'da 5 bin dönümlük bir alanda bir organize sanayi bölgesi düşünüyoruz. Milletvekilimiz de çok sıcak bakıyor. Bu konuda düşüncelerimiz örtüştü. Milletvekilimizle hem OSB'e bölgesi hem de Akçakoca'da yatırımcıların nakliye ve kruvaziyerini sağlayacak bir liman planlayabilir miyiz bunu görüştük. Son derece verimli geçti.”dedi.

İlk bakış terminalle başlayacak

Terminalin de yüzde 70 seviyesinde geldiğini ve mayıs sonu itibariyle bitirileceğini belirten Albayrak, Akçakoca'daki ilk değişimin terminalle başlayacağını dile getirdi.

Albayrak, “Terminalimiz yüzde 70 seviyesine geldi. Mayıs sonu itibariyle terminalimizi bitirip hizmete açmayı planlıyoruz. Akçakoca'ya yakışan bir terminalimiz yoktu. Özellikle kış aylarında günde 10 bin kişinin gelip gittiği bir terminal ve gerçekten ihtiyaç vardı. Terminalimizin tamamlanması Belediyemize de ciddi bir ekonomik katkı sağlayacak. Bir turizm kentinde ilk bakış terminalle başlar. Akçakoca'da da ilk değişim ilk bakış terminalle başlayacak.”şeklinde konuştu.

Haber: S. KAŞKIR