Kaymakam Yasin Öztürk ile Kaymakamlık toplantı salonunda görüşen Hisarcıklıoğlu, beraberindeki heyet ile sel felaketi hakkında bilgi aldı.

"Devlet varlığını hemen gösterdi"

Daha sonra selden en fazla etkilenen Değirmenağzı mevkisindeki işletme sahipleri ile görüşen Başkan Hisarcıklıoğlu, burada şu değerlendirmede bulundu:

"Büyük bir felaket atlatılmış. Bugünkü sebebi ziyaretimiz oda başkanımıza, belediye ve kaymakamımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletmek. Devletin burada kendi varlığını sel felaketi olduktan hemen sonra göstermesinden dolayı bütün kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyoruz."



"Ben de Akçakoca'nın sıkıntılarını ileteceğim"

 "Devletimize Allah zeval vermesin." diyen Hisarcıklıoğlu, konuşmasına şöyle devam etti: "Bizde odalar birliği olarak oda başkanımız Nazım kardeşimizin (Akçakoca Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Pazvant) bize ilettiği sıkıntıları Ankara'da takip edeceğiz. Bir an önce üyelerimiz için tam sezon ortasında böyle bir felaket ile karşılaşılmış olması üyelerimiz açısından sıkıntı getirmiştir. Gerek devlet borçlarının gerek banka borçlarının ertelenmesi noktasında bizde Ankara'da girişimlerde bulunacağız. Zaten devletimiz bunlardan haberdar. Bende Akçakoca'nın sıkıntılarını ileteceğim."

Yanmaz: Issız kente döndü, bir an önce yardımlar yapılmalı

Akçakoca Belediye Başkanı Okan Yanmaz da Akçakoca'nın çok büyük bir felaket atlattığını, ilçenin ıssız bir kente döndüğünü ve bir an önce yardımların yapılması gerektiğini ifade etti.


 

Pazvant: Borçlar faizsiz bir yıl ertelemeli

Akçakoca Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Pazvant ise ilçede vatandaşların banka ve kredi borçlarının faizsiz bir yıl erteleme talebinde olduğunu söyledi.



AFAD'ı ziyaret etti

Hisarcıklıoğlu, ilçe ziyaretinin ardından Düzce Valisi Zülkif Dağlı'yı Kalıcı Konutlar Bölgesindeki İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) binasında ziyaret etti.

Vali Dağlı'dan selde hasar gören bölgeler hakkında bilgi alan Hisarcıklıoğlu, burada gazetecilere açıklamalarda bulundu. Tüm Düzceliler'e geçmiş olsun dileğinde bulunan Hisarcıklıoğlu, şunları belirtti:

"Büyük bir felaketten dönmüşüz. Aslında etkilerini az önce Akçakoca'da gördük. Düzce, Bolu, Nevşehir ve Trabzon Ticaret ve Sanayi Odalarının başkanlarıyla beraber bizzat yerinde görme fırsatımız oldu. 7 tane şehidimiz var, Allah makamlarını cennet etsin. Allah devletimize ve milletimize zeval vermesin. Devletimizin ne kadar güçlü olduğunu bilhassa bu afet yerine gidince, oradaki arkadaşlarımızın yansımalarından aldığımız netice, devletimiz anında işi vaziyet ederek felaketin boyutunun büyümesi noktasında tedbir almış, Valimiz koordinasyonunda burada çok güzel iş yürütülmüş."



"Hükümetimizden ricamız üyelerimize yönelik olarak afet bölgesi ilan edilsin"

Hisarcıklıoğlu, Akçakoca'daki esnafların ortak bir talebi olduğunu ifade ederek, "Tam da turizm sezonunun ortasında böyle bir felaketin yaşanması onları zor durumda bırakmış. Gördük, sokaklarda kimse kalmamış. Gerek sizden gerekse hükümetimizden ricamız üyelerimize yönelik olarak afet bölgesi ilan etmek, bir an önce devlet borçlarının ve bana borçlarının en azından bir yıl, faizsiz olarak ötelenmesi, bunların da imkanlar ölçüsünde artık ayakta durabilmek için fırsat oluşturulması çok önemli."

"İnşallah bu sıkıntılı günleri hep birlikte atlatacağız"

Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı da kendilerini, böylesine sıkıntılı günlerde yalnız bırakmayan Hisarcıklıoğlu'na teşekkür ederek, "İnşallah bu sıkıntılı günleri hep birlikte atlatacağız. Sizin burada olmanız, böylesine yardım ve destekle, en azından psikolojik olarak, varlığınızla bile olsa burada olmanız, tüm ticaret erbabına güç veriyor." ifadesini kullandı.

Haber: C. ÜSTÜNER